Redactia.ro
Home » Știri » Revine arșița! Noul val de caniculă se instalează în România în zilele următoare: ”Aceasta va fi cea mai caldă zi!”

Revine arșița! Noul val de caniculă se instalează în România în zilele următoare: ”Aceasta va fi cea mai caldă zi!”

Avertizare meteo ANM! Cod portocaliu și galben de caniculă. Județele vizate

România se pregătește pentru un nou val de caniculă! Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a făcut publice zilele care vor fi cele mai toride.

Noul val de caniculă se instalează în România

”Continuă vremea extremelor meteorologice și în țara noastră. Astăzi, în special în partea de sud și sud-est a țării, vorbim de o vreme caniculară. Temperaturile se apropie de 35-36 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în timp ce, în special în zonele montane, dar și în Transilvania, în Moldova, în Maramureș, în partea de nord și nord-est a Munteniei vorbim de fenomene de instabilitate atmosferică, care se vor caracteriza prin cantități de apă de peste 20. 30l/m², condiții pentru vijelii și căderi de grindină.

Joi, valul de căldură va cuprinde regiunile vestice, sudice și sud-estice. Ne vom apropia joi de temperaturi, în special în lunca Dunării, de până la 37-38 de grade.

Indicele de temperatură-umezeală va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități, iar vineri va fi cea mai caldă zi din această săptămână, pentru că deja valul de căldură în intensificare va cuprinde toată țara și vom vorbi de temperaturi la scara întregii țări, între 32-41 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul și sud-vestul.

Cât ține valul de caniculă și când se răcește vremea

„Dacă luăm în considerare creșterea și intensificarea valorilor de temperaturi, începând de mâine, în special în partea de sud-sud-est a țării, vorbim de ziua de miercuri, joi, vineri și sâmbătă, pentru că, sâmbătă, în continuare în Oltenia, în Muntenia, canicula va persista.

Vorbim de temperaturi, sâmbătă, de 38 de grade, în timp ce în partea de vest a țării vom consemna valori în scădere, pentru că acestea nu vor mai depăși 25-26 de grade Celsius.

În același timp, sâmbătă, cu siguranță gradul de instabilitate se va accentua, pentru că deja cunoaștem schimbul de masă de aer foarte cald cu o masă de aer mai rece va aduce fenomene de instabilitate extremă și vorbim avers de averse cu caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de vest a țării”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: