Redactia.ro
Home » Monden » Richard Drăgulescu: De la gimnastică la muzică, povestea tânărului care își urmează visul pe scena de la Vocea României

Richard Drăgulescu: De la gimnastică la muzică, povestea tânărului care își urmează visul pe scena de la Vocea României

GALERIE FOTO (2)

Fiul lui Marian Drăgulescu a făcut senzație pe scena de la Vocea României, sub privirile emoționate ale tatălui său. Povestea tânărului Richard Drăgulescu este una deosebită, marcată de schimbări radicale și decizii curajoase. Deși a crescut în lumea gimnasticii, moștenind talentul sportiv al tatălui său, Richard a decis să-și urmeze pasiunea pentru muzică, renunțând la gimnastică. Această decizie i-a oferit oportunitatea de a-și găsi propria cale și a ajuns în fața juraților de la Vocea României, într-o ediție plină de emoție și surprize.

Richard Drăgulescu pe scena de la Vocea României: un moment inedit

În prima ediție a sezonului 12 al emisiunii „Vocea României”, difuzată pe 13 septembrie, publicul a avut parte de o surpriză neașteptată: apariția lui Richard Drăgulescu, fiul celebrului gimnast Marian Drăgulescu. Cu o energie deosebită și o prezență scenică ce amintește de spiritul liber al anilor Woodstock, Richard a interpretat piesa „Cruisin’ for a Brusin’”, interpretată de Grave Phipps, Jason Evigan și Ross Lynch în filmul „Teen Beach”.

Chiar dacă interpretarea lui nu a reușit să întoarcă niciun scaun din partea antrenorilor, momentul a avut un impact puternic. În culise, Marian Drăgulescu l-a susținut cu emoție, trăind fiecare secundă alături de fiul său. Pavel Bartoș, gazda emisiunii, a fost și el alături de tânărul concurent, oferindu-i încurajări în momentele premergătoare intrării pe scenă.

Tudor Chirilă, cuvinte de încurajare pentru Richard

Deși nu a întors niciun scaun, Richard a primit un feedback pozitiv și încurajator din partea lui Tudor Chirilă, unul dintre cei mai apreciați jurați ai emisiunii. Tudor i-a oferit un sfat prețios, subliniind importanța perseverenței și a identificării unui stil propriu. „Nu renunța! Ești una din vocile pe care eu personal le aud într-o trupă. Nu renunța la ideea asta. Nu mai e vremea trupelor din păcate, dar poate va reveni! Ești tare! Bravo! Mie mi-a plăcut din punctul ăsta de vedere! Din punctul de vedere al vocii, ca solist, mai este de lucru. Dar într-o trupă ești beton acum!”, i-a spus Tudor, subliniind faptul că Richard are potențialul de a se remarca în lumea muzicii, mai ales în cadrul unei trupe.

Prezența lui Marian Drăgulescu pe scenă: o surpriză pentru antrenori

După interpretarea lui Richard, scena a fost marcată de un moment emoționant. Tatăl său, Marian Drăgulescu, și-a făcut apariția, surprinzându-i pe antrenori. „El a renunțat la gimnastică pentru drumul acesta. Studiază de vreo doi ani, deci nu de foarte mult timp. Sper să fie pe drumul cel bun”, a mărturisit Marian Drăgulescu, multiplu campion olimpic, mondial și european la gimnastică, retras din activitate în 2021.

Această prezență a consolidat imaginea unei relații părinte-copil care a parcurs un drum lung, de la distanțare la susținere reciprocă. În ochii lui Marian, Richard reprezintă nu doar fiul său, ci și un tânăr talentat, hotărât să-și urmeze propriul vis, chiar dacă acesta diferă de cel pe care îl avusese inițial.

Richard Drăgulescu: de la gimnastică de performanță la muzică

Richard Drăgulescu are o poveste complexă. La doar 17 ani, el a trăit o schimbare majoră, alegând să-și urmeze pasiunea pentru muzică în detrimentul carierei sportive. Născut la București, Richard locuiește în prezent în Reșița, alături de mama sa, Larisa Drăgulescu. Aceasta a avut un rol esențial în dezvoltarea sa, fiind cea care l-a îndrumat inițial spre gimnastică. „Am ales să-mi duc copilul la gimnastică, la vârsta de 4 ani, deoarece era vizibil că este foarte talentat, moștenea talentul tatălui său”, a declarat Larisa în emisiune.

Cu toate acestea, parcursul lui Richard nu a fost lipsit de obstacole. Divorțul părinților, care a avut loc când el avea doar 2 ani, și relația distantă cu tatăl său au reprezentat provocări emoționale pentru el. „În perioada aia, eu cu tata nu eram în cele mai bune relații. A durat foarte mult timp ca eu și tata să ne apropiem, să discutăm și să ne înțelegem cum ne înțelegem acum. Abia când am făcut eu 13 ani am început să ne conectăm mai mult”, a mărturisit Richard.

În pofida acestor dificultăți, Richard a demonstrat o pasiune autentică pentru muzică. În urmă cu 3 ani, a început să ia lecții de canto și să se concentreze serios pe dezvoltarea abilităților sale muzicale. Cântă la chitară clasică și electrică, talent pe care l-a moștenit din partea familiei materne. Mama, bunica și mătușa sa cântă toate, iar această moștenire muzicală l-a inspirat să-și urmeze drumul.

O bătălie între două pasiuni: gimnastica și muzica

„Muzica a apărut în viața mea încă de când m-am născut. A început să fie mai mult decât un hobby în momentul în care m-am lăsat de gimnastică. A fost o bătălie între două personalități, între două cariere. Inițial am făcut gimnastică de performanță, am făcut 11 ani. Părinții mei m-au dat către acest sport încă de la 4 ani”, a declarat Richard în cadrul testimonialelor.

Performanța în gimnastică nu i-a fost străină. Richard a făcut parte din Lotul Național de juniori și a concurat la competiții internaționale, ajungând chiar să concureze alături de tatăl său, Marian Drăgulescu, într-un moment istoric pentru gimnastica românească. „Cele mai importante realizări pe care le-am avut în gimnastică au fost faptul că am ajuns în lotul de juniori și am concurat internațional. Am reușit să concurez până și cu tatăl meu într-un concurs, în care amândoi am cucerit medalii – el a luat la sărituri, iar eu la sol. A fost un moment unic, total nemaivăzut în România, în istoria gimnasticii”, a povestit Richard.

Cu toate acestea, decizia de a renunța la gimnastică pentru muzică a venit firesc. Tatăl său a reacționat surprinzător de deschis, oferindu-i sprijin în noua sa direcție: „Mi-a spus: «Este ok dacă nu asta simți că vrei să faci». Mi-a zis să-mi urmez adevărata mea pasiune și asta fac de atunci.”

Drumul înainte pentru Richard

Încurajat de cuvintele lui Tudor Chirilă și susținut de familia sa, Richard Drăgulescu continuă să-și urmeze visul în lumea muzicii. Chiar dacă nu a întors niciun scaun la Vocea României, momentul său a demonstrat că talentul și dorința de a reuși nu pot fi ignorate. Pentru Richard, muzica reprezintă mai mult decât o simplă pasiune; este un mod de a se exprima și de a-și construi propria identitate, departe de umbra tatălui său faimos.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect