Redactia.ro
Home » Știri » Riscul la care te expui atunci când folosești telefonul mobil în benzinărie. Puțini șoferi știu asta

Riscul la care te expui atunci când folosești telefonul mobil în benzinărie. Puțini șoferi știu asta

telefon benzinarie

Deși mulți șoferi tind să ignore semnul care interzice utilizarea telefonului mobil la benzinărie, există o explicație științifică în spatele acestei interdicții. De fapt, există un risc real și dovedit științific legat de utilizarea telefonului mobil atunci când alimentăm mașina.

De ce nu trebuie să folosești telefonul mobil atunci când te afli într-o benzinărie

În anii ’90 și 2000, existau rapoarte care susțineau că oamenii au fost incendiați în benzinării din cauza utilizării telefonului mobil. De exemplu, se spunea că un șofer din Indonezia a suferit arsuri și mașina sa a fost grav avariată după ce vaporii de benzină au explodat, fiind aprinși de electricitatea statică de la telefonul mobil pe care îl folosea. Chiar dacă aceste rapoarte erau incomplete și nu puteau fi verificate în totalitate, acestea indică faptul că utilizarea telefonului mobil într-un mediu cu vapori de benzină poate fi periculoasă.

De fapt, există riscul ca electricitatea statică generată de la telefonul mobil să declanșeze o scânteie, ceea ce ar putea declanșa vapori inflamabili în aer. Acest lucru poate fi periculos, deoarece vapori de benzină pot fi ușor inflamabili și pot provoca explozii sau incendii.

Se poate ca electricitatea statică să declanșeze incendii la benzinării. Conform Comisiei Federale de Comunicații, între 2004 și 2008, 3% dintre incendiile de vehicule din stațiile de benzină au fost cauzate de o „descărcare statică neclasificată”.

Riscul la care te expui atunci când folosești telefonul mobil în benzinărie

Conform experților, există o explicație științifică pentru interdicția de a folosi telefonul mobil în benzinării. În timp ce ții telefonul mobil în mână și îți alimentezi mașina, este posibil să se producă o descărcare electrostatică, care poate provoca scântei. Aceste scântei pot aprinde gazul emanat din rezervorul mașinii, provocând astfel incendii și explozii periculoase.

De-a lungul timpului, au fost raportate multe cazuri în care persoanele care vorbeau la telefon în timpul alimentării cu benzină au suferit arsuri sau chiar decese cauzate de astfel de incidente.

Prin urmare, este important să închidem telefonul mobil și să fim atenți atunci când alimentăm mașina la benzinărie. Chiar dacă riscul pare mic, este mai bine să fim precauți și să evităm să ne punem în pericol sau să punem alți oameni în pericol. În concluzie, respectarea semnelor și regulilor din benzinărie poate fi esențială pentru siguranța noastră și a celor din jurul nostru.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: