Redactia.ro
Home » Știri » RO-ALERT în Capitală. Alerta de vreme rea pentru București a fost prelungită

RO-ALERT în Capitală. Alerta de vreme rea pentru București a fost prelungită

Avertizare meteorologică de vreme rea

 Locuitorii Bucureștiului au fost alertați prin două mesaje consecutive Ro-Alert, care anunțau vreme rea, grindină de dimensiuni medii și mari, precum și vijelii puternice. Perioada de manifestare a fenomenelor meteorologice severe a fost prelungită până după miezul nopții, crescând gradul de îngrijorare al populației și autorităților locale.

Avertizări Ro-Alert pentru București

Primul mesaj Ro-Alert a fost emis în jurul orei 23:20, avertizând populația cu privire la grindină și vijelii. Mesajul specifica: „Avertizare meteorologică de grindină de dimensiuni medii, posibil mari, vijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale”. Această avertizare inițială a fost urmată de un al doilea mesaj care prelungi perioada de risc până la 00:30, indicând faptul că fenomenele meteorologice severe vor continua și după miezul nopții.

Mesaj ROALERT
Mesaj ROALERT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 13 iunie, o atenționare cod galben de temperaturi ridicate pentru sudul și sud-estul țării, alături de o avertizare de vreme instabilă pentru aproape întreg teritoriul României.

Potrivit ANM, în intervalul joi, 13 iunie, ora 17:00, până vineri, 14 iunie, ora 6:00, sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi sub cod galben de vreme instabilă.

În aceste regiuni, sunt prognozate „averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii cu rafale de 55-70 km/h, precum și grindină”, a precizat ANM. Precipitațiile pot aduce acumulări de apă de 20-30 l/mp, iar izolat, cantitățile pot depăși 40 l/mp.

E cod roşu de vreme rea şi în Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

În București se vor semnala grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de 70-90 km/h, averse torențiale care vor totaliza 30-40 l/mp şi descărcări electrice.

Avertizarea este valabilă între 23:20 şi 0:30, potrivit ANM.

Sfaturi pentru gestionarea situației

În contextul acestor avertizări, populația a fost sfătuită să evite deplasările neesențiale și să se adăpostească pentru a se proteja de eventualele pericole. Autoritățile au subliniat importanța luării măsurilor de protecție adecvate pentru a evita accidentările sau alte incidente cauzate de condițiile meteorologice extreme.

Specialiștii în meteorologie și siguranță publică au oferit o serie de sfaturi pentru cetățeni, recomandându-le să evite deplasările în aer liber în timpul furtunilor, să nu parcheze mașinile sub copaci sau structuri instabile și să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise. De asemenea, este important ca toți locuitorii să aibă la îndemână numerele de telefon ale serviciilor de urgență și să fie pregătiți să acționeze rapid în caz de nevoie.

Avertizările de vreme rea emise joi seara au pus Bucureștiul în alertă maximă, determinând autoritățile și cetățenii să ia măsuri urgente de protecție. Aceste evenimente meteorologice extreme subliniază necesitatea unei pregătiri constante și a unui sistem eficient de răspuns la situații de urgență. În timp ce furtunile continuă să reprezinte o provocare majoră, colaborarea între autorități și populație rămâne esențială pentru minimizarea impactului acestor fenomene asupra vieților și bunurilor bucureștenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: