Redactia.ro
Home » Știri » Roboții ne-ar putea înlocui! Ei vor prelua 20 de milioane de joburi până în 2030

Roboții ne-ar putea înlocui! Ei vor prelua 20 de milioane de joburi până în 2030

Roboții ne-ar putea înlocui! Ei vor prelua 20 de milioane de joburi până în 2030

Se pare că nu mai este mult și roboții ne-ar putea concedia. Economiștii preconizează că până în 2039 roboții ar putea prelua peste 20 de milioane de joburi pe care în prezent le îndeplinesc oamenii.

Îngrijorarea tuturor la auzul acestei vești nu a înârziat să apară. Întrebarea care stă pe buzele tutror este: „Ce se va întâmpla cu oamenii care vor fi înlocuiți de roboți?”

Roboții ne-ar putea înlocui! Ei vor prelua 20 de milioane de joburi până în 2030

Potrivit ultimului studiu realizat de Oxford Economics, în următorii 11 ani, aproape 14 mil. de joburi vor fi preluate de roboţi. Aceasta numai în China.

Acest rezultat vine în urma analizei economiștilor care au analizat evoluția procesului de tehnologizare din ultimii 20 de ani. Rezultatul a fost că acesta s-a triplat. Numărul de roboți din toată lumea care au preluat sau ajută la îndeplinirea sarcinilor umane a ajuns la 2,25 milioane.

Roboții ne-ar putea înlocui! Ei vor prelua 20 de milioane de joburi până în 2030

Cercetătorii au spus că tehnologizarea va aduce o creștere economică importantă și va accelera productivitatea. Aceștia au atras atenția, deasemenea și asupra dezavantajelor la nivel global ale tehnologizării.

„Ca urmare a robotizării, se vor pierde zeci de milioane de locuri de muncă, mai ales în economiile locale sărace, care se bazează pe lucrători slab calificaţi. Acest fapt va agrava problema inegalităţii veniturilor”, potrivit unui studiu realizat de cercetători.

Preconizările cercetătorilor sunt sumbre. Până în 2030 1,5 mil. de americani își vor pierde locurile de muncă. În Europa lucrurile stau și mai rău. Aici 2 mil. de oameni vor rămâne fără loc de muncă din cauza roboților.

În acest moment China este deținătoarea unei cincimi din totalitatea roboților planetei

Cele mai afectate zone din cauza tehnologizării vor fi Texas, Louisiana, Indiana şi Oregon. Aici își vor pierde locurile de muncă cei mai mulți oameni.

„Din cauza acestor constatări, factorii de decizie politică nu ar trebui să intervină asupra ritmului automatizării. În schimb, este necesară o distribuire uniformă a roboţilor, pentru ca oamenii să aibă timp să se pregătească şi să se adapteze schimbărilor”, au declarat cercetătorii.

În ciuda acestor probleme echipa de cercetători a cerut parlamentarilor să nu intervină în niciun fel asupra ritmului de automatizare.

Soluția propusă de cercetători pentru această problemă a fost ca guvernele să stimuleze companiile să introducă angajaţii defavorizaţi în programe locale de recalificare. O altă soluție propusă de aceștia a fost ca guvernele să dezvolte programe de „gândire în perspectivă”, pentru a combate efectele negative ale automatizării.

Citește și: S-a votat legea pentru reducerea vârstei de pensionare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: