Redactia.ro
Home » Știri » Români în carantină. Cum se descurcă și cu ce se confruntă aceștia

Români în carantină. Cum se descurcă și cu ce se confruntă aceștia

Români în carantină. Cum se descurcă și cu ce se confruntă aceștia

Români în carantină. Cum se descurcă și cu ce se confruntă aceștia. Autoritățile române încearcă să găsească cât mai rapid soluții pentru miile de români veniți de peste hotare.

Români în carantină. Cum se descurcă și cu ce se confruntă aceștia

Primăriile din București caută soluții pentru a-i ajuta pe românii veniți de peste hotare să le ofere cazare pentru a sta în carantină. Dar cei care stau în unele zone în care se află spațiile de carantină au început să protesteze, de teamă de a nu contacta coronavirus.

În cartierul Grodiște, din județul Arad, mai mulți localnici au ieșit în stradă în această dimineață după ce au aflat că într-o pensiune mai veche se află mai multe persoane în carantină. Potrivit Știrile ProTv, localnicii sunt îngrijorați că vor lua virusul și cer ca toți românii aflați în carantină să fie mutați din Grodiște.

Polițiștii locali au fost nevoiți să intervină pentru a calma situația.

Patronii hotelurilor din Constanța oferă cazare

Pe de altă parte, proprietarii de hoteluri de la malul mării sunt dispuși să ajute autoritățile cu spații de cazare. ”Dacă se întâmplă ceva, este un caz de forță majoră, avem destule locuri de cazare… deci nu ar fi o problemă”, a declarat Nicolae Bucovală, vicepreședintele Federației Patronateor din Turismul Românesc.

Un hotel de patru stele din Târgu Jiu, construit anul trecut a fost transformat în centru de carantină, iar mai mulți românii ajunși din Italia au fost aduși aici.

Românii s-au întors din Italia pentru că au rămas fără loc de muncă și fără bani.”Am plecat că se închideau fabricile în Italia și nu mai puteam munci, nu mai aveam bani”, spune de la geam un bărbat.

În Mureș, la Sovata au fost pregătite două hoteluri pentru a carantină, iar acestea sunt păzite de jandarmi. De asemenea, la Bușteni sunt în carantină 43 de români ajunși din Italia, fiind izolați într-un centru de pregătire pentru personalul din industrie.

În București, situața este delicată pentru că unele sectoare nu au locuri disponibile pentru carantină. Deși Guvernul a făcut anunț la Primăriile Capitalei pentru a găsi spații de cazare. Spre exemplu, în sectorul 5 nu există niciun spațiu de cazare, care să îndeplinească criteriile pentru carantină.

Primarul general al Capitalei a transmis un mesaj prin care îi roagă pe cei care dețin spații de cazare să anunțe dacă vor să le închirieze cu 50 de euro pe noapte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: