Redactia.ro
Home » Știri » România, afectată de tornade în viitor. Ce spun experții: „O consecinţă a schimbărilor climatice”

România, afectată de tornade în viitor. Ce spun experții: „O consecinţă a schimbărilor climatice”

România, afectată de tornade în viitor. Ce spun experții: „O consecinţă a schimbărilor climatice”

România, afectată de tornade în viitor. Iată toate detaliile!

Tornadele nu sunt fenomene neobişnuite în România 

Potrivit expertului în fenomene meteorologice, Bogdan Antonescu, tornadele nu sunt fenomene neobișnuite în România. Aparent, acest fenomen meteorologic s-a desfășurat încă din 1860, chiar la Bucureşti, dar și în Mureș:

„Nu sunt fenomene neobişnuite, doar că după 1945 ele nu mai sunt menţionate în înregistrările meteorologice sau în presă.

În acest timp, între 1945 şi 1989 au existat tornade şi ne putem da seama pentru că ştim cum se formează tornadele şi atunci ne putem întoarce în timp să vedem dacă au existat acele condiţii şi în anii 1970,1980 şi au existat.

A existat o tornadă în 1912 în judetul Mureş de astăzi, unde au fost 17 victime şi aproximativ 500 de răniţi. Este o tornadă de care abia acum s-au aflat detalii,deşi tornada a fost destul de popularizată în presa vremii, însă nu a fost considerată ca un eveniment deosebit. Un eveniment de genul acesta în zilele noastre ar fi considerat o consecinţă a schimbărilor climatice”, a declarat Bogdan Antonesc, expert în fenomene meteorologice pentru Antena 3 CNN.

România, afectată de tornade în viitor

Expertul în fenomene meteorologice, Bogdan Antonescu, susține că în partea de sud-est a României ar putea apărea primele tornade și că mai multe zone ale țării vor fi afectată de tornade în viitor:

„Dacă ne uităm la condiţiile meteorologice, partea de sud-est a României este regiunea unde apar cele mai frecvent codiţiile pentru tornade şi de unde sunt cele mai multe raportări”, a mai precizat Bogdan Antonescu pentru sursa citată.

 

Sursa foto: Mike Hollingshead/Getty Images

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: