Redactia.ro
Home » Știri » România are o nouă autostradă. „Ne-am propus să folosim acelaşi tipar şi pentru alte proiecte…”

România are o nouă autostradă. „Ne-am propus să folosim acelaşi tipar şi pentru alte proiecte…”

Situația drumurilor și a autostrăzilor din România nu este deloc una favorabilă, iar promisiunile Guvernului în acest sens nu au fost niciodată îndeplinite după cum și-ar fi dorit populația. Într-o țară membră a Uniunii Europene deplasarea este la fel de dificilă precum în urmă cu 20 de ani, proiectele în acest sens fiind mereu anulate sau executate în prea mulți ani. Totuși, o nouă autostradă va fi inaugurată în săptămânile ce vor urma, fapt ce ar trebui să fie o veste foarte bună pentru românii de pretutindeni.

Una dintre cele mai mari probleme ale României este reprezentată de starea drumurilor și a autostrăzilor, lucru care este în vederea Guvernului de prea mulți ani. În fiecare an se promit noi proiecte în acest sens, menite să facă deplasarea mult mai ușoară, însă țara noastră mai are mulți pași de făcut în acest sens pentru a se ridica la standardele țărilor europene.

România are o nouă autostradă, care va putea fi inaugurată până la finalul acestui an

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a făcut recent un anunț îmbucurător pentru români. Până la sfârșitul acestui an există o posibilitate foarte mare ca o nouă autostradă să fie inaugurată, care va facilita circulația în centrul și nordul țării.  Este vorba tronsonul Târgu Mureş-Ungheni al autostrăzii A3, care în mod neașteptat a fost finalizat înaintea termenului impus de contract și nu a necesitat costuri suplimentare.

Ceea ce a fost diferit în acest caz față de alte proiecte de autostradă a fost reprezentat de faptul că contractul a fost unul care a vizat doar execuția, fără să implice și proiectarea. Directorul CNAIR este foarte pozitiv în ceea ce privește următoarele astfel de proiecte, fiind convins că a găsit o modalitate prin care acestea pot fi executate fără problemele de până acum.

„După ce am verificat lucrările pot spune că circulaţia pe tronsonul Târgu Mureş – Ungheni al A3 poate fi deschisă până la sfârşitul anului. Trebuia să mă asigur însă că sunt finalizate toate lucrările necesare deplasării în siguranţă pe acest sector de autostradă. Vreau să remarc faptul că proiectul se finalizează înaintea termenului contractual şi se înscrie în buget. În opinia mea, unul dintre motive este şi acela că acest contract a fost unul doar de execuţie, fără să includă şi proiectarea. Astfel constructorul a putut înainta rapid fără să întâmpine greutăţi. Se pare că aceasta este modelul de succes şi de aceea ne-am propus să folosim acelaşi tipar şi pentru alte proiecte. De exemplu pentru A7 – Autostrada Moldova folosim deja acelaşi tipar”, a declarat Cristian Pistol, director general CNAIR S.A.

Cristian Pistol a mai adăugat că în acest fel, Târgu Mureș va avea circulația asigurată către orașe precum Cluj-Napoca sau Alba Iulia, însă proiectul nu a fost încă finalizat în totalitate.

„Odată cu deschiderea circulaţiei, municipiul Târgu Mureş va avea asigurată în mare parte o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Sebeş şi Alba Iulia. Spun, în mare parte, deoarece deocamdată nu este finalizat lotul Cheţani – Câmpia Turzii. Dar în condiţiile în care, tot până la sfârşitul anului, lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda va fi deschis pentru circulaţia rutieră drumul de la Târgu Mureş până la Alba Iulia se va desfăşura în condiţii de siguranţă mult mai mari şi în timpi mult mai scurţi.”,  a mai adăugat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: