Redactia.ro
Home » Știri » România, dominată de ger, ninsori și viscol! ANM a emis COD GALBEN! Când începe să ningă în Bucureşti

România, dominată de ger, ninsori și viscol! ANM a emis COD GALBEN! Când începe să ningă în Bucureşti

Trei alerte meteo de vreme severă! De joi, va ninge abundent, iar temperaturile scad până la -15 grade Celsius

Meteorologii de la ANM au emis, duminică dimineața, o avertizare Cod galben de vânt, polei și ninsori în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, valabilă până marți dimineața.

Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45…50 km/h.

Cod galben până pe 9 ianuarie, la ora 10.00

Mteorologii au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 7 ianuarie, ora 18 – 9 ianuarie, ora 10, când se așteaptă intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Vremea se răceşte puternic

La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.

Vremea în Bucureşti

Duminică, valorile termice se vor menține peste cele specifice datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.

Luni, vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Trecător vor fi precipitații slabe mixte, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: