Redactia.ro
Home » Știri » România e pregătită pentru scenariul blackoutului. Premierul Nicolae Ciucă a spus lucrurilor pe nume: „Probabilitatea de a intra într-o pană de curent totală este…”

România e pregătită pentru scenariul blackoutului. Premierul Nicolae Ciucă a spus lucrurilor pe nume: „Probabilitatea de a intra într-o pană de curent totală este…”

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre probabilitatea unui blackout la noi în țară. După multe zvonuri apărute în spațiul public, prim-ministrul a făcut declarații despre scenariul negru ce poate implica și țara noastră.

România e pregătită pentru scenariul blackoutului

Premierul României, Nicolae Ciucă, susține că probabilitatea unui blackout la noi în țară este relativ mică. Totuși, în cazul unei pene de curent în întreaga țară, România este pregătită pentru acest scenariu negru. Oficialul PNL a dezvăluit că sunt discutate măsuri la nivelul întregului sistem energetic, în cazul unui blackout.

„Pentru România e foarte, foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dar probabilitatea de a intra într-un blackout, adică într-o pană de curent totală, este foarte, foarte mică. Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (…) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă”, a declarat Nicolae Ciucă, la România TV.

S-au luat măsuri în cazul unui blackout

Nicolae Ciucă spune că, la nivel naţional, s-au luat măsuri pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare care să asigure funcţionarea „punctelor vitale”. Atunci când vine vorba despre gazele naturale, Ciucă a reiterat faptul că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi în depozite, mai scrie sursa citată mai sus. Astfel, Premierul țării noastre este de părere că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare de gaze naturale. A ținut să spună acest lucru, pentru ca populația să stea fără grijă, mai ales că în ultima vreme au existat numeroase zvonuri cu privire la o pană de curent totală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: