Redactia.ro
Home » Știri » Romania elimină controalele de pașapoarte la ieșirea din țară. Ce va însemna această schimbare pentru călători

Romania elimină controalele de pașapoarte la ieșirea din țară. Ce va însemna această schimbare pentru călători

O veste importantă a survenit pentru călătorii din România: începând cu 31 Martie 2024, pașapoartele nu vor mai fi necesare la ieșirea din țară către alte state Schengen sau în cadrul acestui spațiu. Această schimbare radicală promite să simplifice semnificativ procesul de călătorie și să ofere o experiență mai fluidă în aeroporturi și la frontiere.

Veștile sunt promițătoare pentru românii care oricum se plâng de cozile interminabile la care sunt nevoiți să aștepte prin aeropoarte. Măsurile sunt luate întocmai pentru a scuti timpul atât călătorilor, cât și al celor ce lucrează în aeroport.

Cum va fi fără controlul pașapoartelor

Imaginează-ți călătoria către destinații populare precum Paris sau Barcelona, fără a fi necesar să stai la cozi interminabile la controlul de frontieră. De la 31 Martie, vei putea să scanezi pur și simplu cartea de îmbarcare la poarta de îmbarcare și să urci direct în avion. Această schimbare va simplifica nu doar călătoriile de agrement, ci și cele de afaceri, economisind timp prețios și reducând stresul asociat controlului pașapoartelor.

„Au fost pregătite fluxurile pentru pasagerii Schengen, pentru pasagerii non Schengen, practic odată cu ora 0 a zilei de 31 martie, zona de control de paşapoarte nu va mai funcţiona, se va trece liber pe acolo. Acest control va dispărea, dar asta nu înseamnă că putem să venim la aeroport în ultimul moment.”, a fost declarația oferită de Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Este important de menționat că, deși eliminarea controalelor de pașapoarte reprezintă o veste excelentă, documentele de identitate rămân esențiale. Se recomandă tuturor călătorilor să aibă întotdeauna la ei un document valabil, fie pașaport sau carte de identitate. De asemenea, părinții care călătoresc cu copii trebuie să fie conștienți că documentele acestora sunt necesare la controlul de frontieră.

Modificări la Aeroportul Otopeni și aderarea la spațiul Schengen

Aeroportul Otopeni se pregătește deja pentru implementarea noilor reguli, eliminând ghișeele de control al pașapoartelor și reorganizând fluxurile pentru pasagerii Schengen și non-Schengen. În ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen, eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime este doar prima etapă, urmând să fie eliminate și controalele la frontierele terestre într-o etapă ulterioară.

Deși Romania și Bulgaria îndeplinesc condițiile tehnice pentru aderarea deplină la Schengen încă din 2011, aderarea completă este încă blocată de Austria, care invocă motive legate de migrația ilegală. O decizie finală este așteptată după alegerile din Austria din toamna anului 2024.

Eliminarea controalelor de pașapoarte la ieșirea din România reprezintă o schimbare semnificativă pentru călătorii, promițând o experiență mai ușoară și mai fluidă. Cu toate acestea, este important ca călătorii să fie bine informați și să respecte cerințele și recomandările autorităților pentru a evita eventualele inconveniente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: