Redactia.ro
Home » Știri » România, în stare de alertă! Gripa face ravagii: 27 de decese și 140.000 de îmbolnăviri

România, în stare de alertă! Gripa face ravagii: 27 de decese și 140.000 de îmbolnăviri

gripa

Gripa face ravagii în România. A fost atins apogeul sezonului de gripă, iar spitalele sunt în alertă. Până joi, 19 ianuarie au fost raportate 27 de decese cauzate de gripă și 140.000 de cazuri de infectare.

România, în plin sezon gripal. Record negativ de îmbolnăviri

Medicii din întreaga țară se află în alertă, în contextul în care au fost raportate 27 de decese cauzate de gripă și peste 140.000 de cazuri de infectare. Autoritățile au decis să oprească exportul de medicamente pentru răceală și gripă.În acest sezon au murit 27 de români din cauza gripei, aflându-se printre cei care și-au pierdut viața și pacienți cu Flurona, dar și cu triplă infecție.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că au suspendat exportul de antibiotice și antitermice pentru copii pentru o perioadă de trei luni.

„În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de „Ordin privind aprobarea Listei medicamentelor antibiotice și antitermice cu administrare orală a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar pe o perioadă de 3 luni” şi au solicitat adoptarea în procedura de urgenţă prevăzută la articolul 6 alineatul (7) din Directiva (UE) 2015/1535. După examinarea proiectului de ordin, Comisia consideră că solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată”, a transmis Comisia Europeană.

Cum ne ferim de gripă și răceală

1.Evitaţi contactul cu persoanele bolnave: evitaţi aglomeraţiile (mijloace de transport în comun, spaţii publice) unde există risc crescut de a intra în contact cu o persoană infectată, nu staţi lângă persoanele care tuşesc sau stranută, nu vizitaţi şi nu duceţi în colectivităţi, mai ales şcolare, persoanele bolnave.

Nu duceţi copilul în colectivitate dacă prezintă febră, frison, tuse, secreţii nazale abundente!
Pacientul va fi izolat de restul familiei într-o cameră separată luminoasă, aerisită, cu o temperatură medie de 22 – 24 grade.

2.Respectaţi regulile generale şi individuale de igienă: utilizarea batistei şi spălatul pe mâini, pusul mâinii la gură atunci când tuşim sau strănutăm, evitarea contaminării prin atingerea cu mâinile a ochilor sau a gurii, aerisirea zilnică a locuinţelor sau a birourilor cu menţinerea unei temperaturi de 18-22 grade precum şi igienizarea spaţiilor şi a suprafeţelor.

3.Spălaţi-vă cât mai des pe mâini cu apă şi săpun, spălatul trebuie să dureze cel puţin 20 de secunde, insistând pe pliurile şi spaţiile interdigitale, apoi uscaţi mâinile cu prosoape de hârtie sau aer cald sau dacă nu sunteţi în apropierea apei puteţi utiliza, cu eficienţă mai redusă, un dezinfectant pe bază de alcool.

4.Evitaţi stresul termic: îmbracăminte adecvată, consumul de lichide calde, evitarea deplasărilor matinale şi nocturne când este foarte frig, alternarea repausului în spaţii încălzite precum instituţiile pubilice şi magazine.

5.Respectaţi un regim de alimentar adecvat: bazat pe fructe şi legume proaspete, bogate în vitamine, renunţarea la fumat, evitarea consumului de alcool, respectarea programului de odihnă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: