Redactia.ro
Home » Homepage » România, lovită de un val de frig. 23 de județe ale țării, sub avertizare Cod Galben de ninsori și viscol

România, lovită de un val de frig. 23 de județe ale țării, sub avertizare Cod Galben de ninsori și viscol

ninsoare

După mai multe zile în care temperaturile au fost mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului, iată că iarna pare să-și intre în drepturi. Gradele Celsius din termometre scad considerabil, iar meteorologii ANM au emis un Cod Galben ninsori și viscole valabil pentru 23 de județe ale țării.

Temperatura scade considerabil în multe dintre regiunile țării

Două avertizări meteo Cod galben de viscol și ninsori au fost emise de ANM. Ambele sunt valabile începând de joi, 5 ianuarie, și vizează 23 de județe din țara noastră.

Prima averizare emisă de meteorologi este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 02:00 – 5 ianuarie, ora 14:00. În acest interval, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni, va bate cu viteze de 60…80 km/h, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 100…120 km/h. Viscolul  va fi prezent în grupele nordice ale Carpaților Orientali, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ. Vor fi înregistrate intensificări temporare ale vântului în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, unde vântul va sufla cu viteză de 55 – 60 km/h.

Avertizare Cod Galben pentru ninsori și viscole, în 23 de județe ale țării

Meteorologii ANM au emis și o a doua avertizare de tip Cod Galben pentru ninsori și viscole care va fi valabil în intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 06 ianuarie, ora 12:00.

În zona montană, vântul va avea intensificări și va sufla cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, vor fi intensificări temporare, cu viteze de 55…70 km/h. În restul teitoriului, vor fi semnalate local intensificări ale vântului, iar acesta va sufla cu viteze aflate între 45 și 55 de kilometri pe oră.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini