Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » România, Raiul vietăţilor sălbatice RARE. Apariţia din Munţii Apuseni i-a lăsat cu gura căscată pe mulţi specialişti (VIDEO)

România, Raiul vietăţilor sălbatice RARE. Apariţia din Munţii Apuseni i-a lăsat cu gura căscată pe mulţi specialişti (VIDEO)

Natura, peisajele, clima, formele de relief – toate acestea contribuie la un cadru special şi rar, în România. Vietăţile sălbatice deosebite îşi fac casă în munţii noştri.

De exemplu, în Parcul Natural Apuseni a fost filmată o barză neagră.

Ce este barza neagră?

Barza Neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere, potrivit specialiștilor de la Romsilva.

Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa.

Această pasăre a fost filmată la o celebră adăpătoare și scăldătoare din zona Parcului Natural Apuseni, unde au mai fost surprinse animale sălbatice cum ar fi cerbi, căprioare, râși, mistreți și chiar un urs.

„Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva , are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj , #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN”, se precizează în postarea celor de la RomSilva.

Munţii Apuseni, apreciaţi la CNN

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul „Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN. (Credit video: Ghiță Floca, Parcul Natural Apuseni).

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: