Redactia.ro
Home » Știri » România reinventează regulile de circulaţie: sensul giratoriu în care n-ai voie să te învârţi decât de 3 ori. Care a explicaţia?

România reinventează regulile de circulaţie: sensul giratoriu în care n-ai voie să te învârţi decât de 3 ori. Care a explicaţia?

Ţara noastră mai are puţin şi reinventează regulile de circulaţie. Deocamdată, am pornit de la un sens giratoriu, care este unul dintre cele mai ciudate din Europa.

De ce? Pentru că n-ai voie să te roteşti decât de 3 ori. Iar asta se anunţă chiar printr-un banner aşezat în mijlocul intersecţiei.

Care este explicaţia sensului giratoriu ciudat?

Intersecţia bizară se află înparcarea unui hotel de lângă DN1 pe Hula Bradului. Şoferii spirituali au început şi glumele: „A patra oară se consideră carusel și se plătește”.

Este posibil ca regula cu 3 rotiri să fie stabilită pentru a-i responsabiliza pe românii care îl folosesc.

Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel…

Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni.

Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată.

Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu”, au spus responsabilii de la Asociația Pro Infrastructura.

Știi cum se circulă în sensul giratoriu?

Poliţia Română a şi făcut un ghid pentru circulaţia corectă în sensul giratoriu, în 2023

Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent, au anunţat poliţiştii rutieri.

„Nu poți reglementa cu reguli perfecte și atunci vine capitolul din spate, știința, cum să circulăm corect, și educația și politețea.

Hai să facem toți într-un fel încât să circulăm toți în regulă și să nu mergem pe încăpățânare, pentru că și această regulă va avea o problemă, dar cel puțin va fi definiția foarte clară”, a spus şi expertul Titit Aur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: