Redactia.ro
Home » Știri » România s-a cutremurat în această dimineață. Câte grade a avut seismul

România s-a cutremurat în această dimineață. Câte grade a avut seismul

GALERIE FOTO (2)

România s-a cutremurat din nou! În ultimele 7 zile s-au produs încă alte 6 seisme, fiindcă consecutive câte trei. De aceasta data cutremurul a avut loc în dimineața zilei de 17 Iunie, la ora 5:25 dimineața.

Care a fost magnitudinea seismului

Conform Institutului Național de Fizica a Pământului, cutremurul s-a produs in zona seismica Vrancea la o adâncime de 81 de kilometri. Cutremurul din aceasta dimineața a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter. Din fericire cutremurul nu a fost unul foarte puternic.

“În ziua de 17 Iunie 2021, la ora 05:25:34 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 81km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brasov, 90km S de Bacau, 104km NE de Ploiesti, 111km V de Galati, 115km NV de Braila, 155km N de Bucuresti, 170km SV de Iasi, 175km NE de Pitesti, 197km E de Sibiu, 216km SV de Chisinau”, conform infp.ro.

Ce spune seismologul Mircea Radulian despre cauzele cutremurelor

Principala cauză şi principalul motor al cutremurelor sunt de natură tectonică. Cu alte cuvinte, un cutremur va fi generat ca urmare a unor forţe de natură tectonică (tensiuni şi variaţii ale câmpului de tensiune din scoarţă). Nu putem neglija totuşi şi o serie de cauze secundare care pot uşura sau accelera declanşarea seismului. Un exemplu în acest sens este prezenţa apei în zonă, care conduce la o scădere a forţelor de frecare pe faliile tectonice. Cercetătorii au supus analizei diverse fenomene considerate ca având potenţial de declanşare a cutremurelor: variaţiile câmpului termic, regimul precipitaţiilor, mareele terestre, variaţiile câmpului magnetic, exploziile solare, etc. După părerea mea, aceste studii nu oferă în momentul de faţă argumente convingătoare în favoarea ipotezei unei interacţiuni reale cu fenomenul de producere a cutremurelor şi, din acest punct de vedere, suntem încă într-o fază a întrebărilor fără răspuns. Aceste consideraţii sunt valabile şi în ceea ce priveşte problema ridicată cu privire la preponderenţa producerii cutremurelor în timpul nopţii. Ceea ce seismologii ştiu de mult timp este faptul că activitatea seismică de natură tectonică (excludem de exemplu exploziile produse în cariere) nu pare să aibă preferinţe pentru anumite ore din zi sau din noapte”, ne-a detaliat în exclusivitate cercetătorul român, Mircea Radulian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: