Redactia.ro
Home » Știri » România se află în topul mondial al țărilor cu cei mai mulți pacienți vindecați cu coronavirus

România se află în topul mondial al țărilor cu cei mai mulți pacienți vindecați cu coronavirus

COVID 19 Romania

Statistica în timp real arată că România se află alături de alte țări în topul mondial cu cele mai multe vindecări în cazul coronavirusului.

Datele Worldometers arăta luni seara că țara noastră se afla pe locul 19 în topul mondial cu cele mai multe vindecări la numărul persoanelor infectate cu COVID-19, dintr-un total de 180 de țări.

Conform statisticilor, rata de vindecare în România este de 12,67%, ceea ce înseamnă că aceasta se află în top 20 mondial și printre primele 10 țări, dacă sunt îndepărtate din calcul țările din Asia.

România se află pe locul 19 în topul mondial al țărilor cu cele mai multe vindecări

Până la momentul actual a fost confirmate vindecate 73 de persoane, iar 47 dintre acestea au fost vindecate la spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Alte 11 persoane au fost externate din spitalele din București, iar alte 3 cazuri la Craiaova, 2 la Constanța și 1 la Iași.

Potrivit Worldometers, la nivel mondial au fost declarate vindecate 102,429 de persoane, iar peste 72.000 sunt din China. Așadar, mai puțin din 10% din cazurile infectate în toată lumea s-au vindecat.

Până acum sunt 381.752 de persoane infectate la nivel mondial, iar 16.558 de oameni au murit din cauza coronavirusului.

Primul pacient din Italia s-a vindecat de coronavirus

Pacientul numărul 1 din Italia, în vârstă de 38 de ani a fost declarat vindecat. Acesta a fost diagnosticat pe 21 februarie, și și-a infectat soția însărcinată și mai mulți apropiați, printre care și pe tatăl său, care a murit ulterior din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

„Eu am fost foarte norocos, pentru că am putut fi tratat. Acum s-ar putea să nu fie suficienți medici, personal sau mijloace ca să-ți salveze viața. Din această boală te poți vindeca!Din această boală te poți vindeca, vrem să uităm această experiență urâtă și să ne întoarcem la normalitate”, a declarat Mattia.

Luni seara, autoritățile din Italia au înregistrat 601 de morți din cauza coronavirusului, iar în total 63.927 de persoane au fost infectate cu COVID-19 în Italia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: