Redactia.ro
Home » Știri » România se confruntă cu o schimbare bruscă a vremii. Scad temperaturile în toată țara

România se confruntă cu o schimbare bruscă a vremii. Scad temperaturile în toată țara

România se confruntă cu o schimbare bruscă a vremii. Meteorologii anunță prăbușirea temperaturilor în toată țara

România se confruntă cu o schimbare bruscă a vremii. Meteorologii anunță prăbușirea temperaturilor în toată țara. Iată detaliile!

Scad temperaturile în toată țara

Noul sezon aduce cu el surprize neașteptate! Meteorologii au emis recent prognoza pentru următoarele zile. Potrivit meteorologului Alina Șerban, România va experimenta o perioadă de încălzire în următoarele zile, dar aceasta va fi urmată de schimbări semnificative.

Încălzirea care a început încă de ieri să se resimtă, se va intensifica în zilele următoare, culminând cu temperaturi maxime de până la 25, 26 și chiar 27 de grade Celsius, mai ales în regiunile din sud și vestul țării. Această creștere a temperaturilor este rezultatul deplasării unei mase de aer cald către zona noastră.

„Vremea s-a încălzit timid încă de ieri, dar această încălzire va continua atât astăzi, dar mai ales în zilele următoare, până duminică pentru jumătatea de sud a teritoriului. O masă de aer cald se deplasează către zona țării noastre și va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate după amiaza, adică maxime de 25…26 și chiar 27 de grade în partea de sud și de vest a teritoriului, mai ales vineri și sâmbătă, iar în duminică în jumătatea sudică”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN. 

Ploi semnificative, începând de duminică după-amiaza

Deși această perioadă de vreme caldă este așteptată cu bucurie de mulți, trebuie să fim conștienți că va fi de scurtă durată. Deja de duminică, se poate observa o prăbușire a aerului rece care va aduce o răcire semnificativă în regiunile nordice și nord-vestice ale țării. Această tendință se va extinde în următoarea săptămână, afectând întreaga țară.

Cu toate acestea, înainte ca temperaturile să scadă brusc, românii din sud și vest vor putea să se bucure de vremea caldă în special vineri și sâmbătă. Cu maxime de până la 27 de grade Celsius, aceste două zile vor fi ideale pentru activități în aer liber și pentru a savura ultimele momente ale verii.

Cu toate acestea, schimbările bruste de temperatură nu sunt singurele surprize pe care le aduce vremea în următoarea perioadă. După încălzirea temporară, se vor înregistra și ploi semnificative, începând de duminică după-amiaza. Mai întâi, regiunile nordice vor fi afectate, urmate de celelalte zone ale țării. Se așteaptă averse și descărcări electrice, iar în unele regiuni cantitățile de apă pot fi semnificative.

„De duminică însă se poate observa o prăbușire de aer rece care va determina o răcire a vremii în regiunile nordice și nord-vestice iar la începutul săptămânii următoare, în toată țara. 

Această încălzire va fi de scurtă durată, trebuie să ne bucurăm de ea, va ține de vineri până duminică în jumătatea sudică, iar de duminică după-amiaza, duminică seara, se va răci și vor veni și ploile. Mare atenție, la început în jumătatea nordică, apoi și în celelalte regiuni, vorbim de avers și descărcări electrice, posibil și cantități mai importante de apă. Iar de săptămâna viitoare se răcește în toată țara. 

Și în Capitala avem o vreme frumoasă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, maximele urcând până la 26…27 de grade în weekend”, a mai explicat meteorologul Alina Șerban. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: