Redactia.ro
Home » Știri » România se numără printre țările care vor primi imigranți de la bordul Open Arms

România se numără printre țările care vor primi imigranți de la bordul Open Arms

România se numără printre țările care vor primi imigranți de la bordul Open Arms

România se numără printre țările care vor primi imigranți. Premierul Italiei precizează că România s-a oferit să preia imigranții aflați la bordul navei caritabile Open Arms.

România se numără printre țările care vor primi imigranți

Giuseppe Conte, ministrul Italiei, a precizat că cei aproximativ 150 de migranți aflați la bordul navei vor fi preluați de Franța.  Germania, România, Potrugalia, Spania și Luxemburg.

Potrivit Mediafax, ministrul Italiei i-a adresat o scrisoare ministrului de Interne, Matteo Salvini. Ministrul Italiei l-ar fi acuzat pe Salvini de lipsa de loialitate.  Si susține că acesta a devenit obsedat de ideea de a închide porturile italiene pentru navele care salvează refugiați.

Matteo Salvini a refuzat debarcarea imigranților în Italia

Conform purtătorului de cuvânt al misiunii caritabile spaniole Proactive Open Arms, joi dimineață, nava s-a aflat în apele terioriale italiene. Imigranții au fost într-o situație incertă,la începutul lunii august, de la momentul în care au fost salvați din apele Mării Mediterane.

Matteo Salvini a refuzat debarcarea în Italia a imigranților salvați din Marea Mediterană.

Actorul Richard Gere i-a ajutat pe imigranți

Actorul american Richard Gere i-a ajutat pe imigranții aflați pe vasul aflat în largul Italiei.  Actorul le-a dus refugiaților mâncare și apă și a cerut să fie lăsați să coboare de pe vas.

În urmă cu două săptămâni, oamenii au fost salvați din bărci pneumatice din largul Libiei. De atunci, oamenii se află pe vasul unui ONG spaniol. Vasul încearcă să ancoreze în mai multe porturi. Dar este refuzat de fiecare dată, iar resursele celor care au grijă de migranți se micșorează.

„Am venit de la Lampedusa şi am adus cât de multă apă şi mâncare am putut pentru cei de pe navă. Cred că sunt aici 140, 150 de oameni, migranţi din toată Africa şi echipajul din întreaga lume, în special din Europa.
Cei pe care îi vedeţi aici pe vas sunt aici doar datorită donaţiilor către Open Arms şi a ceea ce Open Arms face pentru ei.
Cel mai important pentru aceşti oameni este să ajungă într-un port liber, să coaboare de pe vas şi să înceapă o nouă viaţă. Deci, vă rog, sprijiniţi-ne aici, pe Open Arms şi ajutaţi-i pe aceşti oameni, fraţii şi surorile voastre,” a declarat Richard Gere.

Citeste si:Dramă în Marea Mediterană: Cel puțin 116 de imigranți au murit în urma unui naufragiu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: