Redactia.ro
Home » Știri » România se pregătește pentru furtuna Patricia! Cod roșu și portocaliu, emise deja în Europa

România se pregătește pentru furtuna Patricia! Cod roșu și portocaliu, emise deja în Europa

Cod roșu de vijelii și grindină: Alertă ANM pentru mai multe zone din țară

România se pregătește pentru furtuna Patricia! Cod roșu și portocaliu, emise deja în Europa! Iată detaliile!

Furtuna Patricia se îndreaptă către România

România se pregătește pentru furtuna Patricia, un fenomen meteorologic extrem care va lovi Europa, inclusiv România, cu rafale de până la 100 km/h, temperaturi scăzute și ploi abundente.

Canicula, preluată de furtuni și ploi

După o perioadă toridă în care temperaturile au atins chiar și 41 de grade în unele regiuni, vremea se va răcori brusc. Meteorologii au emis joi o avertizare de cod galben de caniculă, dar se așteaptă ca situația să se schimbe radical când furtuna va atinge teritoriul național.

Traseul furtunii Patricia

Patricia își va începe drumul în vestul și centrul Europei, iar aerul rece se va deplasa treptat spre est, ajungând mai întâi în regiunile vestice ale României și ulterior și în estul țării. O scădere semnificativă a temperaturilor va însoți acest fenomen.

Efecte și avertizări în alte țări europene

Nu doar România este afectată. Specialiștii au emis avertizări de cod roșu și portocaliu în Germania, cod portocaliu în nordul Italiei, Slovenia și vestul Ungariei, iar Franța, Elveția și Belgia sunt sub cod galben. De asemenea, valul de caniculă a lovit și alte regiuni din estul și sud-estul Europei, cum ar fi Serbia, Bulgaria, Ungaria și Grecia, potrivit romaniatv.net.

România nu va evita această intensă furtună, ce va aduce temperaturi de caniculă pentru zilele de joi şi vineri, succedate de o serie de furtuni deosebit de puternice începând cu ziua de sâmbătă, conform sursei citate.

Instabilitatea vremii continuă în România

Weekendul aduce cu sine instabilitate meteorologică accentuată în Banat, Crișana și vestul Olteniei, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Aceste fenomene vor continua și se vor extinde în timpul nopții. Harta zonelor afectate de furtuna Patricia indică că fenomenele meteo extreme vor lovi în special partea de sud și vest a țării.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: