Redactia.ro
Home » Știri » România, traversată de un ciclon violent. Cum va fi vremea în luna noiembrie

România, traversată de un ciclon violent. Cum va fi vremea în luna noiembrie

Vreme România

Luna noiembrie aduce o serie de schimbări semnificative în vremea din România, conform prognozei meteo. De la ploi târzii la răcirea accentuată și primii fulgi de zăpadă, toate acestea vor influența condițiile meteorologice din țară în săptămânile ce urmează.

Începând cu seara târzie în regiunile Banat și Crișana, ploile vor marca debutul acestei schimbări meteo. Cu trecerea timpului, acestea se vor răspândi și în jumătatea nordică a țării, aducând o răcire treptată a vremii. Un factor determinat de o zonă de presiune scăzută în altitudine care traversează România dinspre vest, această evoluție aduce ploi moderate cantitativ în anumite regiuni.

România, traversată de un ciclon violent

Pe măsură ce se instalează ploile, masa de aer rece pătrunde dinspre nord-vest și începe să își facă simțită prezența. Temperaturile scad semnificativ față de zilele anterioare, cu o diferență de până la câteva grade Celsius. În timp ce miercuri temperaturile pot ajunge încă la 18-22 de grade Celsius în anumite zone, joi acestea vor scădea substanțial, cu maxime care nu vor depăși 12-16 grade Celsius.

În plus, în funcție de altitudine, precipitațiile se pot transforma în lapovițe și ninsori în zonele înalte de munte, accentuând schimbarea vremii. Aceste evenimente meteorologice sunt o consecință a presiunii scăzute care aduce cu ea o masă de aer rece.

„Situată la hotarul dintre toamnă şi iarnă, luna noiembrie mai păstrează, cel puţin în prima sa decadă, caracteristici ale sezonului de toamnă, dar treptat, spre sfârşitul lunii, lapoviţa şi chiar ninsoarea anunţă începutul iernii. În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite.

Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc deseori, deasupra ţării noastre, astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile în şir. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, precizează specialiştii ANM.

Vine iarna în România

Odată cu această schimbare meteorologică, se anunță și venirea iernii în România, chiar în luna noiembrie. Meteorologii de la Accuweather au furnizat informații relevante despre debutul sezonului rece.

Astfel, primii fulgi de zăpadă sunt așteptați să cadă pe data de 14 noiembrie în țară. În plus, în multe zone din România se așteaptă ninsori pe 20, 26, 27 și 28 noiembrie, consolidând semnificația acestei schimbări de vreme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: