Redactia.ro
Home » Știri » România va fi lovită de un anticiclon! Revin gerul, burnița și ploile

România va fi lovită de un anticiclon! Revin gerul, burnița și ploile

La finalul acestei săptămâni, vremea în România se anunță a fi un amestec de condiții meteo, marcând o tranziție clară între semnele timpurii ale primăverii și persistența unor caracteristici specifice iernii.

Conform prognozelor meteorologice, regiunile estice vor fi dominate de o atmosferă mohorâtă și temperaturi mai scăzute, în timp ce vestul și sud-vestul țării se vor bucura de temperaturi de până la 16 grade Celsius, aducând o adiere de primăvară în aceste zone.

Un anticiclon lovește România

În detaliu, se preconizează că săptămâna va culmina cu diferențe regionale pronunțate. Pe de o parte, o pătură de nori stratiformi va acoperi estul țării, menținând temperaturile într-un interval mai scăzut, fără a aduce însă un frig aspru. Pe de altă parte, în vest și, parțial, în sud, se va simți revitalizarea specifică primăverii, cu temperaturi care vor atinge praguri mai ridicate, oferind un contrast binevenit față de atmosfera mai rece din alte regiuni.

Vineri, 16 februarie, se anunță o zi cu îngheț în nordul, centrul, vestul și sudul țării, cu minime care în unele depresiuni se vor apropia de pragul de ger, iar ceața dimineții va reduce vizibilitatea în anumite zone. Totuși, temperaturile vor urca la prânz la 10-13 grade Celsius în partea vestică și în Muntenia, în timp ce în Moldova, Dobrogea și Câmpia Bărăganului, maximele se vor situa între 6 și 9 grade Celsius, fiind posibile și precipitații slabe.

Ce se va întâmpla cu vremea în weekend

Pentru sâmbătă, 17 februarie, prognoza indică o continuitate a temperaturilor reci dimineața, dar cu o încălzire semnificativă în timpul zilei, atingându-se 14-16 grade în regiunile Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. Norii vor persista în est, dar se vor restrânge treptat spre seara zilei.

Duminica, 18 februarie, aduce schimbări în scenariul meteorologic, cu pasajul unui front atmosferic care va genera ploi slabe în diverse regiuni și ninsori la munte, iar temperaturile vor începe să scadă la începutul săptămânii următoare. În sud, ziua va începe cu vreme însorită și temperaturi plăcute, de până la 13-16 grade, în timp ce în nord precipitațiile vor marca prezența frontului atmosferic. Spre seară, chiar și regiunile sudice vor fi afectate de acest front, dar ploile vor fi doar locale, mai ales în sud-est.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: