Redactia.ro
Home » Știri » România vrea să producă propriul vaccin anti-COVID la Institutul Cantacuzino. Anunțul premierului Cîțu: ”Vom vedea ce vaccin”

România vrea să producă propriul vaccin anti-COVID la Institutul Cantacuzino. Anunțul premierului Cîțu: ”Vom vedea ce vaccin”

GALERIE FOTO (2)

România vrea să producă un vaccin anti-COVID, din dorința de a nu mai depinde de capacitatea de producție a firmelor externe. Premierul Florin Cîțu a făcut câteva precizări cu privire șa producerea vaccinului în România și stadiul în care se află. 

Anunțul premierului Cîțu: ”Vom vedea ce vaccin”

Premierul Florin Cîțu a declarat că a avut un schimb de informări cu mai mulți reprezentanți ai Comisiei Europene, pe care i-a anunțatcă România are capacitatea de a produce vaccinuri împotriva noului coronavirus la Institutul Cantacuzino.

Am avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom face un lucru mult mai bun. Vom încerca să producem vaccinul în România la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unor întrebări adresate de Comisia Europeană, și ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este varianta pe care mergem noi.” , a declarat premierul Florin Cîțu.

Premierul a făcut acest anunț după ce, sâmbătă, s-a vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19. Premierul a afirmat că România nu va achiziționa vaccinul rusesc Sputnik V.

Mai mult, întrebat dacă România ar putea produce un astfel de vaccin, Cîțu a mai spus că, deocamdată, Guvernul așteaptă răspunsul oficialilor europeni.

Am fost întrebați dacă dorim, dacă avem capacitatea, și am zis că da. Am pus datele pe masă, așteptăm acum răspunsul Comisiei Europene în acest sens.” – a mai spus șeful Guvernului.

Institutul Cantacuzino a fost înființat în 1921 și este cel ami mare producător de seruri șid e vaccinuri din Europa de Sud-Est. Specialiștii care au lucrat în cadrul Institutului au ajutat la eradicarea variolei, o boală virală gravă, care a omorât sute de oameni pe tot globul.

Pe linia de producţie a Institutului s-au aflat peste 300 de produse, între care Polidin și Cantastim, medicamentul care stimula organismul să se apere de unele forme de canncer.

În 2010, Agenția Națională a Medicamentului a retras autorizațiile de producere și de vânzare a oricărui tip de vaccin, deoarece institutului îi expirase standardul de fabricație. Atunci a fost și momentul în care România a pierdut patru vaccinuri importante: BCG, antigripal, antirabic și antitetanic, care acum sunt achiziționate din străinătate.

Vaccinul rusesc Sputnik împotriva COVID-19 are o eficiență de 91,6%

Deși au existat numeroase critici cu privire la lansarea timpurie, vaccinul Sputnik V s-a dovedit a avea o eficiență de 91,6% împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19.

Deși România nu va achiziționa vaccinul produs de ruși, liderii din Franța, Germania și Comisia Europeană sunt printre oficialii europeni de rang înalt care au lăsat drum deschis aprobării vaccinului Sputnik V produs de Rusia. Mai mult, Ungaria este prima țară a Uniunii Europene care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19. Statul a optat pentru achiziționarea de vaccinuri din Rusia și China pentru a accelera campania de vaccinare.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: