Redactia.ro
Home » Știri » Românii au luat cu asalt Unitățile de Primiri Urgențe. Valul de gripă a devenit agresiv!

Românii au luat cu asalt Unitățile de Primiri Urgențe. Valul de gripă a devenit agresiv!

Epidemia de gripă

Pacienţii români s-au înghesuit la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, după ce s-au îmbolnăvit de gripă! De exemplu, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală ajung zilnic peste 300 de copii, dintre aceştia cel puţin 30 au nevoie de internare.

Toate unităţile medicale sunt nevoite să se asigure că au stocuri suficiente de antivirale.

Paturile sunt ocupate în permanenţă

Paturile sunt ocupate în permanenţă şi la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Şi aici au fost suspendate vizitele aparţinătorilor.

Măsuri recomandate în spitale:

  • asigurarea stocurilor de antivirale şi a echipamentelor de protecţie
  • realizarea triajului epidemiologic zilnic
  • izolarea la domiciuliu a celor cu simptome
  • adaptarea programului de vizită al aparținătorilor.

Rafila a anunţat „stare de alertă epidemiologică”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, că România este în stare de alertă epidemiologică din cauza numărului mare de cazuri de gripă, după „3 săptămâni consecutive de depășire a pragului epidemic”.

Rafila a subliniat însă că România nu va avea, în acest an, epidemie de gripă și că „nu se instituie niciun fel de restricții” pentru populație. Ministerul Sănătății a făcut însă o serie de recomandări pentru spitale, școli și pentru populație, pentru a se evita îmbolnăvirile.

„Din punctul meu de vedere, această situație probabil va mai dura până la finalul lunii februarie”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății nu impune niciun fel de restricții, însă a recomandat o serie de măsuri pentru spitale, școli și pentru populație, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

133.057 de cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) s-au înregistrat în ultima săptămână în România, cu 35.8% mai multe cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (98.011) şi cu 7.7% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (123.464), arată datele publicate de Institutul Național de Sănătate Publică.

S-au înregistrat 9.151 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 3.405 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 6.981 înregistrate în săptămâna precedentă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: