Redactia.ro
Home » Știri » Românii cu centrală de apartament trebuie să afle ce au făcut greșit până acum! Cum pot avea cu adevărat facturi mai mici cu 20% la gaze și curent

Românii cu centrală de apartament trebuie să afle ce au făcut greșit până acum! Cum pot avea cu adevărat facturi mai mici cu 20% la gaze și curent

Toți românii care au centrală de apartament trebuie să afle ce pot face pentru facturi mai mici chiar și cu 20% la gaze și curent electric. Mulți au făcut această greșeală care le-a umflat cheltuielile lunare!

Românii pot avea facturi de gaz și curent electric reduse și cu 15, chiar 20%, dacă știți cum să utilizați correct centrala termică, dar și aparatele electrocasnice din casă, o spun chiar specialiștii în instalații termice.

Avertisment pentru românii cu centrală de apartament: ce au făcut greșit până acum!

Din cauza unor greșeli banale făcute de majoritatea românilor, facturile la gaze și curent electric vin mult mai mari. Însă dacă știm cum să folosim correct centrala termică și aparatele electrocasnice reușim să diminuăm consistent cheltuielile lunare.

„Cel mai bine ar fi să setați centrala undeva la 50-55 de grade, iar un termostat de ambient adițional centralei v-ar ajuta foarte mult. Termostat care ar trebuie setat undeva la 22-23 de grade, cam asta este temperatura optimă. Iar pentru partea de apă caldă menajeră, temperatura ar fi undeva la 40 de grade”, a explica Andrei Miu, specialist în instalații termice, la Digi 24.

Una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de români îi costă dublu la sfârșit de lună pe mulți.

„O familie, dacă are apa caldă setată la 60 de grade, niciodată nu se va putea spăla cu o apă la o temperatură de 60 de grade. Automat va folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu”, explică Andrei Miu.

Când vine vorba de aparatele electrocasnice din casele românilor, cel mai mult consumă frigiderele, aparatele de aer condiționat și mașinile de spălat. Însă, o utilizare eficientă poate scade valoarea facturile cu până la 20%.

„Aparatele frigorifice să le deschidem cât mai rar și cât mai puțin, adică atât timp cât luăm alimentele. La aparatele de aer condiționat, putem seta o temperatură potrivită în cameră, 22-23 de grade, nu 16 grade!

Iar la mașinile de spălat, un sfat pe care vi-l pot da este să selectăm temperatura în funcție de hainele pe care le spălăm”, spune Florin Dima, specialist în aparatură electrocasnică.

Produsele mai scumpe, facturi mai mici

Specialiștii în electricitate atrag atenția că un produs electric mai scump este o investiție mult mai avantajoasă, dacă ne dorim să avem facturi mai mici pe termen lung.

„La achiziționarea unui produs electrocasnic, sfatul este să optați pentru un produs de clasă energetică A. Chiar dacă diferența de cost este de 200-300 de lei, costul acesta se amortizează în timp”, subliniază Florin Dima.

De asemenea, un obicei banal făcut de mulți români umflă extrem de mult facturile la curent electric.

„Scoate telefonul de la încărcat, după ce s-a încărcat, nu-l lăsa peste noapte! Se aplică și în cazul laptopului, tabletei. Nu le lăsați peste noapte, pentru că ele continuă să consume, chiar dacă s-au încărcat”, este avertismentul specialistului Florin Dima.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: