Redactia.ro
Home » Știri » Românii cu venituri mici, trimiși să mănânce fast-food cu banii de la stat

Românii cu venituri mici, trimiși să mănânce fast-food cu banii de la stat

Românii cu venituri mici, trimiși să mănânce fast-food cu banii de la stat

Românii cu venituri mici, trimiși să mănânce fast-food cu banii de la stat. Românii care nu au bani suficienti sunt trimiși să mănânce la fast-food-uri și restaurante chinezești cu voucherele de la stat. Multe dintre supermarketuri nu se află pe lista magazinelor unde pot fi utilizate aceste tichete.

Românii cu venituri mici, trimiși să mănânce fast-food cu banii de la stat

Românii cu venituri mici sunt trimisi la fast-food-uri să își cumpere mâncare cu voucherele de la stat, în valoarea de 250 de lei. Multe hipermarket-uri nu se regăsesc pe lista magazinelor unde pot fi utilizate aceste tichete. De asemenea, pe lista locațiilor în care pot fi utilizate aceste vouchere apar și farmaciile. Deși oamenii nu pot folosi cardurile de mâncare în farmacii, aceștia le pot folosi in multe restaurante si fast-food-uri.

Peste 2,5 milioane de românii primesc tichete pentru achizitia de produse alimentare și mese calde. De săptămâna trecută a început distribuirea cardurilor, cu o întârziere de peste o săptămână. Sumele de 250 de lei se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului. Pensionarii au voie la fast-food sau la patiserii scumpe, dar nu si in marile supermarketuri. În OUG nr. 63 din 9 mai 2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestuia se precizează că prețurile necesare pentru traiul zilnic al populației au înregistrat creșteri în unele situații și de peste 50%, în categoria acestora încadrându-se prețul alimentelor de bază: ulei, zahăr, făină, orez, precum și alte produse de asemenea natură necesare asigurării unui standard de viață decent pentru populație.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista completă a magazinelor care acceptă plata cu vouchere sociale, în funcție de emitentul cardului. Lista este lungă și include mai multe hypermarket-uri, restaurante, dar și farmacii. Tichetele sunt oferite pe suport electronic, iar acest lucru a reprezentat o corvoadă pentru unii dintre pensionari. Ajutorul social are o valoare de câte 250 lei și este oferit persoanelor aflate in situații de sărăcie din cauza scumpirilor masive și a inflatiei galopante.

Care este problema pensionarilor

Problema cea mare este faptul că pensionarilor le lipsesc anumite magazine. Ei trebuie să găsească listele pe Internet. Aceștia vor putea folosi ajutorul social al restaurantelor KFC, Pizza Hut, Spring Time Fast Food, Taco Bell și Subway. În București, pe listă nu se găsesc Auchan, Lidl, Kaufland și Mega Image. Unitățile care vând produse persoanelor ale căror vouchere nu le aparțin pot fi sancționate cu amenzi cuprinse intre 10.200 și 17.650 lei, iar firmele emitente care nu alimentează la timp cardurile, riscă amenzi de până la 35.700 de lei.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranșele 2, 3 și 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: