Redactia.ro
Home » Știri » Românii pot primi 5.000 de euro de la stat. Cine poate intra în posesia banilor

Românii pot primi 5.000 de euro de la stat. Cine poate intra în posesia banilor

Românii care pot primi 5.000 de euro de la stat. Cine poate intra în posesia banilor

Românii pot primi 5.000 de euro de la stat. Iată despre ce e vorba și cine poate intra în posesia banilor. Care sunt condițiile.

Românii pot primi 5.000 de euro de la stat. Cine poate intra în posesia banilor

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi lansează un proiect ce vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Acești români pot primi vouchere în valoare de 5.000 de euro de la stat.

Este vorba despre proiectul „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” și se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități, cu accent pe lucrătorii vârstnici, cu vârste cuprinse între 55 și 64 ani.

Mai exact, aceste persoane pot beneficia de vouchere de 5.000 de euro pentru a-și achiziționa dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate. Aceste produse trebuie recomandate de către medicul specialist privind tipul de tehnologii, dispozitive asistive şi tehnologii de acces. În cazul în care valoarea produselor este mai mare decât voucherul, beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia va suporta diferența.

Cei care sunt interesați trebuie să îndeplinească unele condiții:

  • să aibă o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap
  • să se afle în căutarea unui loc de muncă
  • să nu aibă un loc de muncă în prezent
  • să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, inclusiv elevi şi studenţi

Pentru a beneficia de acestea vouchere persoana cu dizabilități trebuie să se înregistreze la AJOFM ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Mai apoi, se semnează acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă. Ulterior, persoanele respective trebuie să participe la minimum două activităţi de informare, consiliere, mediere. După toate acestea se depune dosarul cu documentele necesare la DGASPC, a relatat Cancan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: