Redactia.ro
Home » Știri » Românul depistat cu coronavirus este din Argeș. Cum ar fi putut lua boala

Românul depistat cu coronavirus este din Argeș. Cum ar fi putut lua boala

Românul depistat cu coronavirus este din Argeș. Cum ar fi putut lua boala

Românul depistat cu coronavirus este din Argeș. Cum ar fi putut lua boala. Un român aflat la bordul vasului de croazieră Diamond Princess a fost plasat în carantină într-un port din Japonia după ce a fost depistat cu noul virus. La bordul navei se aflau 17 români.

Românul depistat cu coronavirus este din Argeș. Cum ar fi putut lua boala

Potrivit Digi24, românul infectat cu coronavirus lucrează la bucătăria vasului, împreună cu soția sa. Bărbatul am fost debarcat de pe vas și dus la spital specializat unde sunt tratați toți cei depistați cu coronavirus. Ministrul Sănătății de la București precizează că situația nu este una severă, dar acesta va fi tratat în Japonia.

De asemenea, Raed Arafat a declarat că nici nu se pune problema ca pacientul să fie adus în România.

Pe nava Diamond Princess, pe care se aflau 3.700 de persoane au fost depistate 200 de cazuri de pneumonie virală. Specialiștii susțin că angajații navei sunt cei mai expuși în a se îmbolnăvi.

Pasagerii navei sunt în carantină

Cei aflați pe nava de  croazieră precizează că trăiesc un coșmar, de când au fost plasați în carantină de autoritățile japoneze.

Încă din data de 4 februarie, aceștia au fost puși sub carantină, și sunt sfătuiți să poarte mască. Aceștia au voie să stea pe punte câteva minute pe zi, dar trebuie să stea la o distanță de cel puțin doi metri față de alte persoane.

Autoritățile japoneze le aduc mâncare pasagerilor de pe navă. Dar cu toate acestea, angajații continuă să-și facă treaba aproape unii de alții și de pasageri, ceea ce înseamnă un contact potențial cu cei infectați.

„Toți scoatem măștile și mănușile când mâncăm. Și toți suntem într-o singură încăpere și în timp ce manipulăm mâncarea, infecția se poate răspândi”, a declarat  Sonali Thakkar, un angajat de la bordul Diamond Princess.

O familie cu cinci copii se află la bordul navei

În prezent se află 3.500 de pasageri la bordul navei aflată
în carantină. Un bărbat se află la pachebot cu întreaga familie, printre care și cinci copii.

„Le spunem că este un monstru invizibil, numit coronavirus, și nu putem ieși afară. Faptul că ești blocat într-o cabină te face să te gândești și să realizezi că trebuie să apreciezi micile momente și detalii ale vieții”, a declarat pasagerul.

O altă navă de croazieră americană, care a fost refuzată de cinci porturi din Asia pentru că pe 1 februarie aproape 1.500 de turiști aflaâi la bord au debarcat în Hong Kong, a primit permisiunea de a acosta în Cambodgia.

17 români, 9 pasageri și 8 angajați se află la bordul navei de croazieră.

Este o seară liniștită, sunt oameni pe toată puntea, la fiecare nivel, ieșiți din fiecare cabină… suntem așa de fericiți că în sfârșit am acostat”, a declarat una dintre persoanele aflate la bord.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: