Redactia.ro
Home » Sport » Ronaldinho, mai sincer ca niciodată! De ce nu a jucat până la 40 de ani

Ronaldinho, mai sincer ca niciodată! De ce nu a jucat până la 40 de ani

Ronaldinho, alcool si femei, retragere

Ronaldinho a fost unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale. Mereu însă și-a împărțit viața între terenul de fotbal și distracție.

„Dințosul” nu și-a refuzat niciodată nimic. A fost recunoscut pentru tehnica, șuturile, dribling-urile, depășirile și loviturile sale libere dar nu s-a dat înapoi niciodată când a venit vorba de distracție. Femei, cluburi de noapte și alcool. Peste aproape 2 luni, Ronaldinho va împlini 41 de ani, iar într-un interviu recent a declarat că este convins că ar fi putut juca până la 40 de ani fotbal, dacă nu ar fi existat atâtea tentații.

„Dacă ai fi vrut ca eu să joc până la 40 de ani, atunci ar fi trebuit să interzici toate cluburile de noapte şi locațiile unde aveau alcool, pentru că nu sunt prizonierul nimănui. Mi-a plăcut să mă bucur de tinerețe ieșind toată noaptea prin cluburi, dar totuși să mă pot întoarce să fac magie pe teren”, a declarat , fostul mare fotbalist.

Ronaldinho a câștigat Balonul de Aur

În cariera sa, brazilianul a jucat la cluburi cu renume precum PSG, Barcelona, AC Milan, Gremio, Atletico Mineiro, Queretaro și Fluminense.
Cu Barcelona a câștigat UEFA Champions League în 2006 și Balonul de Aur în 2005. Ronaldinho a fost inclus în FIFA 100, lista celor mai buni fotbaliști în viață redactată de Pelé, dar și în FIFPro World XI între 2005–2007. 9 trofee a câștigat Ronaldinho în total cu echipele de club și 3 cu naționala țării sale.
Pentru naționala Braziliei, Ronaldinho a jucat 97 de meciuri, marcând 25 de goluri pentru. El a făcut parte din lotul Braziliei la Campionatul Mondial de Fotbal 2002, formând trioul de atac alături de Ronaldo și Rivaldo. Atunci a devenit campion mondial și a fost inclus în FIFA World Cup All-Star Team. În 2018 și-a anunțat retragerea oficială, după ce nu mai jucase de aproape 3 ani. Ultimul club la care a jucat a fost Fluminense, dar a fost un fiasco. Și-a reziliat contractual după nici trei luni și 9 meciuri.
„Îmi pare rău, nu mai pot juca așa cum aș vrea, cum mi-ar plăcea. Nu mai sunt cel care eram odată”, i-a spus atunci brazilianul, directorului sportiv al lui Fluminense, Mario Bittencourt.

„Sunt prea bătrân pentru a mai reveni”, era declarația pe care o făcea în iulie 2017, care anunța clar sfârșitul carierei sale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: