Redactia.ro
Home » Știri » Roșii legate cu ața, de plante. Cea mai nouă înșelătorie din vestul României

Roșii legate cu ața, de plante. Cea mai nouă înșelătorie din vestul României

Roșii legate cu ața, de plante

Roșii legate cu ața, de plante. Un legumicultor din Bihor a avut o idee nemaiîntâlnită și a legat mai multe roșii cu ață albă. Acesta a vrut să beneficieze de banii din programul Tomata. El rămăsese în urmă cu recolta și a găsit o nouă modalitate.

Roșii legate cu ața, de plante. Cea mai nouă înșelătorie din vestul României

Un legumicultor din Bihor a vrut să pună mâna pe banii din programul Tomata și nu a putut face asta fără o ideea inedită. Acesta rămăsese în urma cu recolta, a luat roșii de la piață și le-a legat, la propriu, de plante. Inspectorii Direcției pentru Agricultură din județ au rămas șocați de ideea fermierului. Totul a fost pentru a câștiga 3.000 de euro puși în joc pentru fiecare exploatație.

Bărbatul a cumpărat roșii coapte din piață și le-a legat cu ață de plantele încă tinere, care mai aveau până să dea rod, ca să pară că sunt din producția proprie. După ce această înșelătorie a ieșit la iveală, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Bihor au declarat neeligibile dosarele depuse de fermierul care a venit cu această idee.

Condițiile pentru a obține banii prin Programul Tomata 2022

Mai jos sunt conditii pe care cei înscriși în Programul Tomata trebuie să îndeplinească cumulativ pentru a primi bani de la stat:

  • să solicite ajutorul de minimis prevăzut de hotărârea Guvernului
  • să utilizeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp/ciclu de producție, cultivată exclusiv cu una dintre culturile menționate în programul TOMATA 2022
  • să marcheze suprafața pentru care iau bani la loc vizibil, cu o placă indicator, pe care să se găsească inscripţia ”Program susţinere legume, anul 2022, beneficiar numărul ………….., Direcţia pentru Agricultură a Judeţului ………/ Municipiului Bucureşti”
  • să obțină producțiile minime corespunzătoare culturii înființate să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu legume în spaţiile protejate, în anul 2022
  • să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor,, completat începând cu data înfiinţării culturii și avizat de oficiul fitosanitar județean;
  • să facă dovada obținerii producţiei minime realizate, prin documente justificative în funcție de forma de organizare, se arată în actul legii elaborat de Ministerul Agriculturii.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: