Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciune către Sfântul Andrei. Rostește-o și vei fi ferit de necazuri și de primejdii

Rugăciune către Sfântul Andrei. Rostește-o și vei fi ferit de necazuri și de primejdii

rugaciune sfantul andrei

La data de 30 noiembrie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei, considerat ocrotitorul României. El a propovăduit cuvântul Domnului pe meleagurile mioritice, a creștinat zona Dobrogei, dovadă fiind toponimele din regiunea dintre Dunăre și Marea Neagră și și-a dedicat viața slăvirii lui Iisus Hristos. Iată cea mai puternică rugăciune pe care o poate rosti un creștin cu ocazia acestei zile cu totul speciale!

Sfântul Andrei a murit  martir la PatrasDeși nouă ne este cunoscută tradiția care afirmă  Apostolul Andrei a murit pe o cruce în formă de X, se susține  această tradiție datează din secolul al XIV-lea. Nu se cunoaște dată martirizarii. Unii istorici fixează data morții Apostolului Andrei în timpul persecuției împăratului Nero, prin anii  64-67, în timp ce alții sunt de părere că aceasta a avut loc  alții în vremea persecuțiilor inițiate de Domițian (81-96).

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei

„În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm!

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii.

Nu ne lăsa, Doamne, nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”

De ce se întorc cănile cu gura în jos în ziua Sfântului Apostol Andrei

Potrivit unor credințe populare, sărbătoarea bisericească a Sfântului Andrei ținea doar până la prânzul zilei de 30 noiembrie, după aceea fiind îngăduit să se lucreze.

Conform altor obiceiuri în legătura cu Sfântul Apostol Andrei, nu era voie a se munci întreaga zi, iar cei care încălcau această poruncă riscau să se îmbolnăvească, să aibă amețeli, să îi doară capul, să se înece, să fie arși cu apă fiarta, să fie bântuiți de strigoi, să aiba coșmaruri ori să fie atacați de către animalele sălbatice.

Pentru ca spiritele morţilor să nu ajungă în case, de Sfântul Andrei se goleşte cenuşa din sobe, iar oalele şi cănile sunt întoarse cu gura în jos. Tot de Sfântul Andrei, în unele zone din Bărăgan, fetele fac turtă din făină de grâu, cu apă şi multă sare, şi se spune că acel flăcău ce îi aduce fetei noaptea apă în vis, să-şi astâmpere setea, va fi cel care se va căsători cu respectiva fată.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: