Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Rugăciune către Sfântul Calinic de la Cernica. Cuvintele pe care trebuie să le rostești pe 11 aprilie pentru a-ți îndeplini toate dorințele

Rugăciune către Sfântul Calinic de la Cernica. Cuvintele pe care trebuie să le rostești pe 11 aprilie pentru a-ți îndeplini toate dorințele

În inima credinței ortodoxe românești, figura Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica strălucește cu o lumină aparte, fiind sărbătorită în fiecare an pe data de 11 aprilie. Această zi este dedicată comemorării vieții și operei sale, atrăgând mulțimi de credincioși la Mănăstirea Cernica, locul unde s-a nevoit și a lăsat un profund ecou spiritual.

Născut în 1787, în București, cu numele de Constantin, Sfântul Calinic a primit o educație profundă în spiritul credinței creștine de la părinții săi devotați. În mod special, mama sa, Floarea, care mai târziu a devenit schimonahia Filoteia la Mănăstirea Pasărea, i-a influențat puternic viața spirituală.

Sfântul Ierarh Calinic și-a început călătoria monahală la Mănăstirea Cernica în 1807, unde, prin asceză și rugăciune, a devenit un model de sfințenie și dedicare față de credință. S-a distins prin iubirea pentru rugăciune, tăcere, cinste și milostenie, câștigându-și un loc de seamă în inima comunității monahale și a credincioșilor.

Blestemul Mănăstirii Frăsinei

O notă distinctivă a activității sale a fost decizia controversată de a interzice accesul femeilor la Mănăstirea Frăsinei, o măsură drastică pe care a luat-o în urma unui incident nefericit. Conform tradiției, Sfântul Calinic, în timpul unei vizite neașteptate la Mănăstirea Frăsinei, i-ar fi găsit pe călugări chefuind cu femeile din sat. Drept urmare, a decis să graveze pe o piatră hotărârea prin care interzicea accesul femeilor în acest lăcaș de cult, o tradiție care persistă și în zilele noastre.

Această decizie a creat o aură de mister și respect în jurul mânăstirii, atrăgând atenția asupra consecințelor grave ale încălcării sfintei hotărâri. De-a lungul timpului, multe povești au circulat despre femeile care, ignorând acest interdict, au întâmpinat nenorociri, consolidând astfel frica și respectul față de cuvântul Sfântului Calinic.

Rugăciune către Sfântul Calinic de la Cernica

Prăznuirea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica pe 11 aprilie este o ocazie pentru credincioși de a se aduna la Mănăstirea Cernica, participând la slujbe și rugându-se pentru binecuvântările și mijlocirea sa. Prezența sa spirituală continuă să inspire și să aducă speranță, fiind considerat un făcător de minuni și un păstor dedicat al credinței.

„Ai ştiut că ne vin vremuri grele, o, Sfinte Părinte Calinic, și vărsat-ai lacrimi pentru ele, ajutor să dai, oricât de mic. Tu ne-ai dăruit minune mare, prin sfintele moaşte de ierarh, pentru vremurile de-ncercare și pentru nenorociri, hotar.

Picură-ne şi nouă lacrimi din suflete, blânde ploi de har, căci avem păcate, multe patimi de care nici nu avem habar.

În foamete şi în sărăcie nu ne lăsa azi, părinte drag, țara noastră, dulcea Românie, îţi aşteaptă rugăciunea-n prag! De la mânăstirea din Cernica, Strălucirea ta ne-alungă frica!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: