Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rugăciunea care trebuie rostită marți, pe 26 martie 2024. Este sărbătoare mare în România

Rugăciunea care trebuie rostită marți, pe 26 martie 2024. Este sărbătoare mare în România

Rugăciune pentru 26 martie 2024, Sfântul Arhanghel Gavriil.

Pe data de 26 martie 2024, comunitatea ortodoxă din România și nu numai sărbătorește un eveniment deosebit de important: Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Această zi specială în calendarul ortodox aduce în atenție figura unuia dintre cei mai cunoscuți și venerați îngeri, cunoscut în tradiția creștină drept mesagerul bucuriei divine.

Semnificația Soborului Sfântului Arhanghel Gavriil

Sfântul Arhanghel Gavriil este prăznuit de creștinii ortodocși în mai multe momente ale anului, dar ziua de 26 martie este dedicată în mod special soborului său, marcând momentul în care acesta i-a adus Fecioarei Maria vestea nașterii lui Iisus, Mesia așteptat. Este o zi de reflecție și recunoștință pentru rolul esențial pe care Gavriil l-a jucat în împlinirea planului divin de mântuire a umanității.

Rugăciunea către Sfântul Arhanghel Gavriil

În această zi semnificativă, credincioșii sunt încurajați să rostească o rugăciune specială către Sfântul Arhanghel Gavriil, cerându-i acestuia să-i călăuzească pe calea dreptății și să-i protejeze de rele. Rugăciunea reflectă recunoașterea misiunii sale ca mesager al lui Dumnezeu și solicită intercesiunea sa pentru îndrumare și sprijin spiritual.

„O, Sfinte Arhanghele Gavriil, desăvârșit lucrătorule, care cu numele și cu fapta mărturisești puterea Celui-Preaînalt, către puținătatea omenească apleacă-te cu îngăduință, și veghează-ne în ceasul rugăciunii noastre, și călăuzește-ne spre împlinirea a toată dreptatea, cu mulțimea harurilor anume încredințate ție, că noi în puternicul tău ajutor cutezăm a nădăjdui și ascultătoarei tale slujiri următori năzuim a ne face.
Tu pe oameni cercetându-i din neam în neam, cu bunele și cu relele noastre ne știi; de aceea te rugăm să fii răbdător cu nedesăvârșirile noastre, sprijinindu-ne ca de rele să ne lepădăm, iar întru cele bune să sporim, căci de

îndreptarea omului scris este că și îngerii se bucură. Deci pricină de bucurie înlesnește-ne să fim Puterilor cerești celor fără de trup, peste care Dumnezeu fruntaș te-a rânduit, Voievod între Voievozii cei de sus. Fii bucuria noastră și învrednicește-ne să fim bucuria ta, ca întru Domnul bucuriei duhovnicește să ne veselim. Rugăciunile noastre du-le la Dumnezeu cu iuțimea aripilor tale și de vestirea ta mântuitoare nu ne lipsi pe noi, Binevestitorule, ca pe unii ce nădăjduim cu râvna duhului să biruim neputințele cele trupești și îngerilor asemănători să ne facem, ca dimpreună cu oștirile cerești și cu cetele drepților, spre împărăția luminii celei neînserate cătând, din tot sufletul și cu tot cugetul nostru să aducem mulțămită, laudă și închinăciune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, Treimea cea de-o-ființă și nedespărțită, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”.

Sfântul Arhanghel Gavriil nu este doar vestitorul Bunei Vestiri, ci și un exemplu de slujire necondiționată față de voia divină. Prin rugăciune, credincioșii caută să se conecteze cu energia pozitivă și protectoare a lui Gavriil, cerându-i ajutorul în îndepărtarea obstacolelor spirituale și în obținerea păcii interioare.

Cum să sărbătorești Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Pe lângă rostirea rugăciunii specifice acestei zile, credincioșii pot sărbători Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil prin participarea la slujbele religioase organizate în biserici, prin citirea scripturilor care îl menționează pe Sfântul Arhanghel și prin meditație la mesajele de speranță și mântuire pe care le aduce.

Această sărbătoare oferă o oportunitate excelentă de a reflecta la importanța îngerilor în viața spirituală și la modul în care mesajele divine ne influențează existența. Prin rugăciunea adresată Sfântului Arhanghel Gavriil, credincioșii își exprimă speranța într-un viitor luminos și în forța binelui suprem care ghidează umanitatea spre mântuire.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: