Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rugăciunea către Sfântul Daniel, considerat ocrotitorul tinerilor ce trebuie spusă astăzi. Te va feri de rele

Rugăciunea către Sfântul Daniel, considerat ocrotitorul tinerilor ce trebuie spusă astăzi. Te va feri de rele

Sfântul Daniel este una dintre figurile venerate în tradiția creștină, recunoscut pentru credința sa profundă și viața sa sfântă. Rugăciunea către Sfântul Daniel este un mijloc de a căuta protecția și ghidarea sa în lupta cu ispitele lumii contemporane, oferindu-le tinerilor credincioși speranță și forță în călătoria lor spirituală.

Cine a fost Sfântul Daniel

Sfântul Proroc Daniel, sărbătorit pe 17 decembrie în calendarul ortodox, s-a născut în seminția lui Iuda cu aproximativ 460 de ani înainte de Hristos. El a trăit în vremea cuceririi Ierusalimului de către regele babilonian Nabucodonosor și a fost luat ca rob împreună cu tinerii Anania, Azaria și Misail. Datorită înțelepciunii sale, Daniel a devenit consilier la palatul regelui.

Daniel a refuzat să se hrănească cu hrana regală și a interpretat visele lui Nabucodonosor. El și cei trei tineri au supraviețuit miraculos unor încercări, cum ar fi aruncarea într-un cuptor în flăcări și într-o groapă cu lei, datorită credinței lor în Dumnezeu.

Când i s-a permis evreilor să se întoarcă în țara lor, Daniel a rămas cu cei care nu s-au întors. El devine ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil. Daniel și ceilalți tineri au murit în timpul domniei împăratului Atic. Se spune că la Învierea lui Hristos, ei au înviat și s-au arătat unor oameni.

Rugăciunea către Sfântul Daniel

„Sfinte Prorocule Daniel, în robia Babilonului aflându-te, dreapta credință ai mărturisit și în cuvioasă viețuire ai petrecut, pentru aceasta, de marele dar al înainte vederii te-ai învrednicit. Fiind aruncat în groapa cu lei, gurile fiarelor neîmblânzite ai încleștat, Domnul păzindu-te nevătămat. Iar voi, Sfinților trei tineri, Anania, Azaria şi Misail, preaslăvindu-L pe Dumnezeul Cel Atotputernic, în cuptorul cel încins ați fost aruncați și, în mijlocul văpăii stând, focul în rouă l-ați prefăcut, strigând: Binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeule, în veci!

Pentru aceasta, vă rugăm, ca aceia care sunteți ocrotitori ai celor pribegi, ai tinerilor și ai tuturor celor aflați în primejdii, în depărtată străinătate și de Dumnezeu vrăjmașă lume, luați aminte la cererile acestea pe care cu umilință le aducem vouă. Pe cei tineri, aflați în văpaia ispitelor celor de multe feluri din cuptorul acestei lumi, în curăție și cinste păziți-i. Din multele înfruntări, necazuri și nedreptăți pe care le îndură din partea celor puternici, izbăviți-i pe ei. În dreapta credință a părinților lor călăuziți-i, astfel încât, binecuvântare aducând Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi, și ei, și noi, cei risipiți în depărtate ținuturi, să aflăm mântuire de la Dumnezeu din robia înstrăinatei viețuiri. Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: