Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rugăciunea ce trebuie rostită în prima zi din an. Este scrisă de Arsenie Boca

Rugăciunea ce trebuie rostită în prima zi din an. Este scrisă de Arsenie Boca

În momentul în care se deschide calea către un an nou, credincioșii găsesc timp pentru a înălța rugăciuni către Dumnezeu, sperând într-un an mai binecuvântat și sănătos. Această rugăciune scrisă de Arsenie Boca este cunoscută pentru săvârșirea de minuni.

Cine a fost Arsenie Boca

Arsenie Boca, cunoscut și ca Arsenie Boca, a fost un călugăr ortodox român, teolog, pictor și duhovnic renumit. S-a născut la 29 septembrie 1910 în comuna Vața de Sus, în județul Hunedoara, și a devenit cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul spiritualității și artei.

A studiat teologia la Sibiu și București și a devenit călugăr în anii 1930. Arsenie Boca a avut o viață monahală dedicată și a trăit la mănăstirile Prislop și Brâncoveanu din România.

Arsenie Boca a fost și un talentat pictor și iconar, iar multe dintre lucrările sale sunt expuse în biserici și mănăstiri din țară. El este cunoscut pentru abilitatea sa de a transmite spiritualitate și devotament prin arta sa.

De-a lungul vieții sale, a avut un impact profund asupra credincioșilor și a devenit un renumit duhovnic, căutat pentru sfaturile sale și pentru rugăciunile sale vindecătoare. Arsenie Boca a trecut la cele veșnice la 28 noiembrie 1989, dar moștenirea sa spirituală și artistică continuă să influențeze generațiile actuale și viitoare de credincioși.

Rugăciunea scrisă de Arsenie Boca ce trebuie rostită la început de an

„Doamne Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt,

Ţie, Doamne, ne plecăm genunchii sufletului şi ai trupului nostru. Ţie singurului Bun şi fără de păcat, Ţie adevăratului Dumnezeu, care ai făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele, toate cele văzute şi nevăzute. Ţie, Dumnezeule, ne închinăm, Te lăudăm, îţi mulţumim şi Te rugăm. Caută cu milostivire spre smerita noastră rugăciune şi primeşte mulţumirile, laudele şi cererile noastre.

Te rugăm, Dumnezeule, să ne dai răbdare, înţelepciune, dragoste desăvârşită, nădejde nezdruncinată şi toate virtuţile care ne trebuie ca să ne mântuim. Apără-ne de oameni gâlcevitori, de oameni rătăciţi, de patimi şi păcate. Amin”, este rugăciunea scrisă de Arsenie Boca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: