Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească de Înălțarea Domnului. Aduce liniște și iertarea păcatelor

Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească de Înălțarea Domnului. Aduce liniște și iertarea păcatelor

GALERIE FOTO (6) rugaciune inaltarea domnului

În fiecare an, la 40 de zile de la Paște, are loc sărbătoarea Înălțării Domnului. În acest an, Învierea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos a avut loc pe data de 16 aprilie, ceea ce înseamnă că Înălțarea este celebrată joi, pe data de 25 mai.

În această zi specială, credincioșii din întreaga țară obișnuiesc să meargă la biserică și să rostească rugăciuni pentru bunăstare și iertarea păcatelor. Iată rugăciunea pe care trebuie să o rostiți de Înălțarea Domnului pentru a fi feriți de rele!

Ce semnifică Înălțarea Domnului. Cele mai cunoscute tradiții și obiceiuri

Înălțarea Domnului, unul dintre evenimentele cele mai semnificative din calendarul religios, aduce cu sine o varietate de tradiții, obiceiuri și superstiții care sunt asociate cu norocul, prosperitatea și împlinirile în tot cursul anului.

Această sărbătoare are loc  la 40 de zile după Paște, o dată stabilită încă din secolul al IV-lea. Se consideră că această perioadă reprezintă „intrarea definitivă a lui Isus în domeniul ceresc al lui Dumnezeu”, conform tradiției.

Conform tradiției populare românești, Înălțarea Domnului este considerată ultima zi în care se vopsesc și se împart ouă roșii. De asemenea, în această zi, oamenii au obiceiul de a merge la biserică și de a oferi pomană constând în pâine caldă, rachiu, ceapă verde și brânză.

Pe parcursul acestei zile, creștinii se salută cu expresiile „Hristos S-a Înălțat” și „Adevărat S-a Înălțat”. Acest salut are o semnificație profundă întrucât înălțarea lui Hristos cu trupul la cer reprezintă o mărturie a faptului că omul a fost creat pentru veșnicie. Prin Înălțarea Sa, Fiul nu se înfățișează Tatălui doar ca Dumnezeu, ci și ca Om. Astfel, Hristos, prin Înălțarea Sa, nu doar arată omului direcția spre care trebuie să aspire, ci devine și calea și puterea prin care omul poate atinge această stare de înălțare spirituală și veșnică.

Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească de Înălțarea Domnului

Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească în această zi de sărbătoare pentru a avea parte de bunăstare și a fi iertați de păcate.

„Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce, pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică!

Goneşte de la noi, ticăloșii, gândurile rele care ne tulbură, căci știi, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi. Vindecă rănile noastre sufletești şi luminează ochii cugetelor noastre!

Tu știi că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii.

Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălțăm cugetele şi simțirile noastre la cer, pentru a ne împărtăși şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: