Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciunea puternică pentru noroc și pace sufletească în noaptea de Înviere. Trebuie rostită de toți credincioșii

Rugăciunea puternică pentru noroc și pace sufletească în noaptea de Înviere. Trebuie rostită de toți credincioșii

Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor din Postul Crăciunului. Rostește-o astăzi, către Sfântul Ignatie

Într-o noapte plină de semnificație și speranță, când credincioșii se adună în biserici și mănăstiri pentru a sărbători Învierea Domnului, rugăciunea capătă o importanță aparte. În noaptea de 4 spre 5 mai, odată cu slujba de Înviere, credincioșii rostesc rugăciuni puternice pentru noroc, iubire și pace sufletească.

Noaptea de Înviere este una dintre cele mai așteptate și importante sărbători pentru creștinii ortodocși. Anul acesta, pe data de 5 mai, credincioșii se adună în biserici pentru a lua parte la Slujba de Înviere, un moment plin de emoție și spiritualitate.

Lumina Sfântă de la Ierusalim, minunea străveche

Obiceiul de a lua lumină în noaptea Învierii este respectat cu sfințenie, iar Lumina Sfântă de la Ierusalim este considerată o minune veche a creștinătății. În plus față de această tradiție, există și alte obiceiuri și credințe populare care însoțesc această sărbătoare. Unul dintre cele mai importante simboluri ale Învierii este lumânarea.

Se spune că după slujbă, lumânarea trebuie adusă acasă și păstrată cu sfințenie, fiind aprinsă în fața icoanei pentru a aduce fericire și protecție împotriva necazurilor. Totodată, credincioșii obișnuiesc să ia acasă apă sfințită în noaptea de Înviere, credând că aceasta aduce noroc și sănătate, având proprietăți vindecătoare pentru diverse afecțiuni.

În ceea ce privește comportamentul și atitudinea în această noapte, credincioșii sunt sfătuiți să primească Învierea Domnului cu bucurie și optimism, evitând certurile și supărările. Se crede că această atitudine va atrage noroc și pace sufletească pentru tot anul care urmează.

În noaptea de Înviere, credincioșii se adună pentru a sărbători renașterea și speranța adusă de Învierea Domnului. Tradițiile și obiceiurile, împreună cu rugăciunea, creează o atmosferă plină de spiritualitate și emoție, în care credincioșii își găsesc alinare și putere pentru începutul unui nou an plin de binecuvântări.

Rugăciunea credincioșilor

În timp ce lumânările ard și credincioșii se roagă pentru binecuvântare și protecție, rugăciunea din noaptea de Înviere capătă o importanță deosebită. Iată rugăciunea puternică pe care credincioșii o rostesc în această seară:

„Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc ca păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită si i-ai suit in Rai. 

Îngroapă păcatele mele si cugetele mele cele rele si viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fata Ta.

Așa Doamne, primește umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, si de durerile Tale cumplite i s-a rânit inima; care împreună cu ucenicii si cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tai Îngeri.

Îndura-Te, Doamne, și de cei vii si de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tai, către care zic si eu, nevrednicul: O, fericiți servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetați a va ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: