Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ruladă cu gem sau cremă. Desertul simplu și pufos care îi va delecta pe toți

Ruladă cu gem sau cremă. Desertul simplu și pufos care îi va delecta pe toți

Rulada cu gem

Vara, pe lângă băuturi răcoritoare, multe persoane vor să savureze un desert pe cinste, iar cea mai bună rețetă este rulada cu gem.

Aceasta este o rețetă ușor de preparat și fără bătăi de cap, aceasta putând fi umplută și cu creme pe bază de unt sau frișcă.

Ruladă cu gem sau cremă. Desertul simplu și pufos care îi va delecta pe toți

Rulada cu gem sau cremă este unul dintre cele mai bune deserturi pe care multă lume ar putea să o prepare acasă, fără nicio bătaie de cap.

Această rețetă era făcută de bunicile care voiau să-și îndulcească copiii și nepoți, iar la fiecare reuniune de familie, acest desert nu lipsea de pe masă.

Rulada cu gem poate fi umplută cu cremă de ciocolată tip ganache.

Ingrediente ruladă cu gem:

-6 oua
-6 linguri de zahar (150 g)
-6 linguri de faina (180 g)
-1 borcan de 400 g cu gem de orice fel

Mod de preparare ruladă cu gem:

Rulada cu gem este ușor de preparat, pentru că este nevoie doar de o foaie de pandișpan subțire și se unge cu gem.

Secretul acestei rețete este făina amestecată cu amidon. Se pun albușurile într-un castron și se mixează, iar când devin spumoase, se adaugă un sfert din cantitatea de zahăr, și se mai mixează pentru încorporare.

Se mută gălbenușurile într-un alt castron, după care se pune peste ele zahăr, cele 30 g de apă și zahărul vanilinat, sau orice altă aromă.

Se amestecă spuma de gălbenușuri cu cea de albușuri, cu mișcări ușoare circulare. Cu ajutorul unei strecurători se cerne făina cu amidon deasupra ouălor spumate, și se încorporează prin învăluire. Se repetă acest lucru până se termină făina.

Apoi se toarnă compoziția în tava cuptorului, căptușită cu hârtie de copt. După ce se nivelează bine aluatul se coace la 180 grade timp de aproximativ 15 minute.

Când blatul mai este fierbinte, se desprinde foaia de marginile tăvii cu un cuțit se desprinde hârtia de copt de pe spate.

Se rulează blatul, astfel încât ca partea albă să fie înăuntru, apoi se umple cu un gem acrișor la alegere. Poftă bună!

Loading...