Redactia.ro
Home » Știri » Rusia a declarat ca persoane non gratae 10 angajați ai ambasadei României la Moscova

Rusia a declarat ca persoane non gratae 10 angajați ai ambasadei României la Moscova

Rusia a declarat ca persoane non gratae 10 angajați ai ambasadei României la Moscova

Rusia a declarat ca persoane non gratae 10 angajați ai ambasadei României la Moscova. Federația Rusă a anunțat că zece persoane din Ambasada României la Moscova au fost declarat non gratae. Această acțiune a fost luată după ce România a declarat 10 persoane non gratae care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Rusia a declarat ca persoane non gratae 10 angajați ai ambasadei României la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Federația Rusă a declarat că zece angajați care activează în cadrul Ambasadei Romîniei la Moscova au fost declarate ca persoane non gratae. Aceasta este o reacție la declararea persoanelor non gratae de către România, pe data de 5 aprilie 2022, a 10 persoane din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București. „MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961. MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi a crimelor de război şi a altor crime internaţionale comise în această ţară de către forţele ruse”, potrivit unui comunicat de presă.

În luna aprilie, Ministerul Afacerilor Externe a informat că autoritățile române au decis declararea persoanelor non gratae pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere ca activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961. MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse.

Ambasadorul rus a fost convocat la sediul MAE

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe din România din cauza unui articol care a fost publicat pe pagina oficială de internat a ambasadei Rusiei.

”Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii.Printre altele, în acel material, rușii au făcut mai multe acuzații la adresa Ucrainei și a Occidentului:Ca un act de bunăvoință, armata rusă și miliția populară din Republica Populară Donețk au declarat o încetare a focului pentru timp de trei zile pentru a asigura evacuarea civililor deținuți de neonaziști în catacombele uzinei Azovstal din Mariupol. Prima reacție a ucronaziștilor: ‘Schimbăm 15 ostatici cu o tonă de mâncare, apă și medicamente’. Ultima dată au încercat să folosească ‘pauza umanitară’ pur și simplu pentru a-și consolida pozițiile…Cât de relevante sună astfel de informații în lumina căutării unui răspuns la o provocare strategică: transmiterea adevărului despre operațiunea militară specială a Rusiei și despre situația reală din Ucraina către opinia publică mondială prin baricade, arici antitanc și sârmă ghimpată ale ‘Ministerului Adevărului’ al Occidentului colectiv descris de George Orwell!”, au scris rusii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: