Redactia.ro
Home » Știri » Rusia a prezentat condiţiile de pace cu Ucraina. Un alt general rus a fost ucis de armata ucraineană

Rusia a prezentat condiţiile de pace cu Ucraina. Un alt general rus a fost ucis de armata ucraineană

ucraina

Război în Ucraina, ziua 67. Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a prezentat condițiile de pace cu Ucraina, într-un interviu pentru o agenție de presă din China. Asta, după ce un alt general al Rusiei a fost ucis în orașul Izium. De altfel, aeroportul din Odesa a fost atacat cu rachete lansate de ruși.

Răzoi în Ucraina. Un alt general rus a fost ucis de armata ucraineană

1 mai 2022, 07:00

Forţele armate ale Ucrainei au lovit la posturile de comandă ale armatei ruse din regiunea Harkov. Potrivit informaţiilor preliminare, câteva sute de ocupanţi au fost ucişi.

„Două lovituri asupra Iziumului, au vizat Cartierul General Aeropurtat şi un alt punct de comandă de stat major. Chiar şi dincolo de limita inferioară, numărăm 100 de cadavre într-un loc, 200 în altul, cel puţin 100 în al treilea. Limita superioară este de 200-300 de ocupanţi”, a spus Arestovich. „Trebuie să înţelegem că aceştia sunt ofiţeri superiori. Conform unor date care necesită verificare, şeful de stat major al Forţelor Aeropurtate a fost omorât”, a mai spus el.

1 mai 2022, 07:30

Ministerul rus al apărării a susținut duminică dimineața că armata Ucrainei și-a atacat proprii civili din Herson, regiune din sud, relatează Reuters. Rușii spun că există morți și răniți, însă nu au furnizat un bilanț al victimelor.

Ei mai susțin că armata Ucarinei a bombardat o școală, o grădiniță și un cimitir din satele Kyselivka și Shyroka Balka, regiunea Herson. Orașul Herson este sub ocupația armatei ruse.

1 mai 2022, 08:20

Ucraina anunţă că a doborât nouă ţinte aeriene ruseşti în ultimele 24 de ore, informează Kiev Independent. Comandamentul Forţelor Aeriene de la Kiev a raportat că a distrus două SU-25 şi şapte drone în ultimele 24 de ore.

1 mai 2022, 08:40

Noi imagini din satelit arată uzina Azovstal, distrusă în mare parte după bombardamentele rușilor. De acolo au fost evacuați sâmbătă seară 20 de civili.

Comandantul adjunct al Batalionului Azov, Sviatoslav Palamar, a precizat că persoanele evacuate, femei și copii, au ajuns „într-un loc adecvat”.

Rusia a prezentat condiţiile de pace cu Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a prezentat, într-un interviu pentru o publicaţie din China, o listă cu condiţiile de pace cu Ucraina. De cealaltă parte, însă, negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a explicat că Lavrov nici măcar nu participă la negocieri.

Ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei face parte din discuțiile de pace cu Ucraina, a explicat Lavrov. Acest lucru a fost infirmat de Podolyak.

„Ordinea de zi a discuțiilor … include, printre altele, chestiunile legate de denazificare, recunoașterea noilor realități geopolitice, ridicarea sancțiunilor, statutul limbii ruse”, a spus Lavrov, fără a da detalii.

Podolyak a declarat că „problema sancțiunilor internaționale împotriva Federației Ruse nu este discutată deloc” în cadrul negocierilor dintre Rusia și Ucraina. În ultimele ore, ruşii au lansat un atac cu rachete asupra aeroportului din Odesa, în timp ce numeroase alte atacuri au avut loc şi în alte oraşe. Ca răspuns, forţele armate ucrainene au atacat un post de comandă al Rusiei din oraşul Izium (Ucraina), ocazie cu care a fost ucis generalul rus Andrei Simonov, acesta fiind al 11-lea general al Rusiei care moare în războiul din Ucraina.

De asemenea, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că oraşul Mariupol a fost transformat de ruşi într-un lagăr de concentrare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: