Redactia.ro
Home » Știri » Rusia a reacționat acid după ce Vladimir Putin nu a fost invitat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Rusia a reacționat acid după ce Vladimir Putin nu a fost invitat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Rusia se plânge că nu a fost invitată la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: „Este o blasfemie”

Iată care a fost reacția Rusiei după ce președintele Vladimir Putin nu a fost invitat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cum au catalogat oficialii această decizie și ce au transmis.

Rusia a reacționat după ce Vladimir Putin nu a fost invitat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Aproape toți liderii lumii vor veni în Londra la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care au loc luni, 19 septembrie 2022. Printre ei, va fi inclusiv Joe Biden, președintele american, și, cu siguranță, o să fie o mare provocare în ceea ce privește securitatea. Va avea loc cea mai mare operațiune de securitate din istoria Marii Britanii, după spusele lui Mark Rowley, noul comandant al Serviciului de Poliție Metropolitană din Londra.

Totuși, printre cei neinvitați se numără și președintele rus Vladimir Putin. Ca urmare, regimul de la Kremlin s-a arătat de-a dreptul iritat de faptul că nu doar că președintele rus nu a fost invitat, însă niciun reprezentant nu a fost chemat să participe la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a spus că Regatul Unit „a comis o blasfemie față de memoria Elisabetei a II-a” pentru că nu a invitat niciun reprezentant al Rusiei.

„Considerăm profund imorală această încercare britanică de a folosi tragedia naţională care a atins inimile a milioane de persoane în lume în scopuri geopolitice pentru o reglare de conturi cu ţara noastră”, a transmis Maria Zaharova într-un comunicat, potrivit News.ro.

„Este o blasfemie faţă de memoria Elisabetei a II-a”, a adăugat ea.

Maria Zaharova a mai spus că „Regatul Unit foloseşte” invadarea Ucrainei de către Rusia ca „pretext” pentru a nu invita niciun lider rus la funeraliile Elisabetei II-a care vor avea loc la Londra, luni.
Rusia se plânge că nu a fost invitată la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: „Este o blasfemie”
Foto: Profimedia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini