Redactia.ro
Home » Știri » Rusia anunță că-și va ”reduce drastic” activitatea militară din zona Kievului. Ucraina confirmă retragerea trupelor

Rusia anunță că-și va ”reduce drastic” activitatea militară din zona Kievului. Ucraina confirmă retragerea trupelor

Rusia anunță că își va ”reduce drastic” activitatea militară ce se desfășoară în zona Kiev. Astfel Rusia a confirmat astăzi, informațiile forțelor ucrainene care au susținut că ”anumite forțe” se retrag din capitală.

Rusia lasă garda jos

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat marți că „anumite unități” ale armatei ruse se retrag de pe fronturile de luptă din capitală, dar și din orașul Cernihiv, potrivit CNN.
În același timp, ministerul rus al Apărării a anunțat public că va ”reduce drastic” activitatea militară atât din Kiev cât și din Cernihiv, potrivit The Guardian.
„Inamicul rus nu și-a îndeplinit obiectivul operațiunii sale ofensive”, a spus marți Statul Major al Ucrainei într-o postare pe Facebook.
Cu toate acestea, s-a semnalat faptul că există un „risc ridicat” ca trupele ruse să atace infrastructura militară și civilă.

Rușii nu fac rost de noi soldați

Armata lui Putin, susține sursa citată, străduindu-se să-și recapete forțele militare, recrutând noi soldați. Problema cu care se confruntă Rusia este aceea a „refuzului personalului de a participa la așa-numita operațiune specială”, dar „nu sunt capabile să angajeze nici măcar un batalion-grup tactic”, potrivit CNN.
Astăzi, cea de-a 34-a zi a invaziei ruse, „eroica” rezistență a Ucrainei, „desfășoară o operațiune de apărare în direcțiile de est, sud-est și nord-est” pentru a se asigura că inamicul este în toate direcțiile și, în unele direcții, pentru a-i deplasa, se mai spune în ostarea Statului Major ucrainean.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: