Redactia.ro
Home » Știri » Rusia refuză categoric „pauza umanitară” de Paște. Nu vrea să oprească focul

Rusia refuză categoric „pauza umanitară” de Paște. Nu vrea să oprească focul

A fost otrăvit! Rusia e în stare de șoc. Anunțul venit de la Kremlin: A fost epurat

Președintele rus, Vladimir Putin, a respins cererea Secretarului General al ONU de a opri lupta pe timpul Sărbătorilor Pascale.

Pași urgenți către pace

„Secretarul general a declarat că, în acest moment de mare pericol și consecințe, ar dori să discute despre pașii urgenți pentru a obține pacea în Ucraina și despre viitorul multilateralismului bazat pe Carta Națiunilor Unite și pe dreptul internațional”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric

„El a remarcat că atât Ucraina, cât și Federația Rusă sunt membri fondatori ai Organizației Națiunilor Unite și au fost întotdeauna susținători fermi ai acestei organizații.”

Anunțul a fost făcut la o zi după ce șeful ONU a cerut o pauză umanitară în Ucraina înainte de Paștele creștin ortodox din acest weekend.

Sprijin pentru o pauză umanitară

Coordonatorul ONU pentru situații de criză în Ucraina, Amin Awad, a subliniat dorința secretarului general pe fondul crizei umanitare tot mai mari din țară și al intensificării ofensivei rusești în estul țării.

Pauza de patru zile ar permite trecerea în siguranță a civililor care doresc să părăsească zonele de conflict, a spus el. În același timp, ar putea fi livrate în siguranță și ajutoarele umanitare imperios necesare populației din cele mai afectate zone: Mariupol, Kherson, Donețk și Luhansk.

În timpul acestei săptămâni – care marchează o aliniere calendaristică rară a trei dintre cele mai sacre sărbători religioase: Paștele creștin-ortodox, Paștele evreiesc și luna sfântă musulmană a Ramadanului – este momentul să ne concentrăm asupra intereselor convergente și să lăsăm deoparte diferențele noastre”, a declarat Awad.

Numărul victimelor continuă să crească în războiul din Ucraina, care a început la 24 februarie. Până marți, în această țară au fost înregistrate 5.121 de victime civile, dintre care 2.224 de morți, potrivit celei mai recente actualizări a Biroului ONU pentru drepturile omului, OHCR.

După cum a declarat Amin Awad: „Pierderile de vieți omenești și traumele grave cauzate de atacurile asupra spitalelor, școlilor și locurilor de refugiu sunt absolut șocante, la fel ca și devastarea infrastructurii civile critice din țară.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: