Redactia.ro
Home » Știri » Rusia se confruntă cu cea mai gravă situație din ultimii 30 de ani

Rusia se confruntă cu cea mai gravă situație din ultimii 30 de ani

Rusia se confruntă cu cea mai gravă situație din ultimii 30 de ani. Și asta din cauza sancțiunilor fără precedent impuse de țările occidentale. Totuși, încercarea de a izola țara de economia globală va eșua.

Rusia are cea mai gravă situație din ultimele trei decenii

Rusia nu scapă nici pe departe de probleme. Țara se confruntă cu cea mai dificilă situație din ultimii 30 de ani din cauza sancțiunilor fără precedent impuse de țările occidentale, dar încercarea de a izola țara de economia globală va eșua, a declarat joi premierul rus Mihail Mișustin, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

Sancțiunile Occidentului au devastat Rusia

De la invadarea Ucrainei de către forțele rusești la 24 februarie, Occidentul a impus mai multe pachete de sancțiuni economice pentru a forța Moscova să pună capăt ofensivei și să-și retragă trupele.

„Situația actuală ar putea fi descrisă ca fiind cea mai dificilă pentru Rusia din ultimele trei decenii”, a declarat Mihail Mișustin, în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus.

„Astfel de sancțiuni nu au fost folosite niciodată, nici măcar în cele mai întunecate momente ale ‘Războiului Rece’”, a adăugat el.

Sancțiunile occidentale au izolat deja Rusia de sistemul financiar internațional și au privat principalele bănci rusești de accesul la sistemul interbancar SWIFT.

Brokerii au început, de asemenea, să refuze livrările de petrol rusesc, exacerbând presiunea asupra Moscovei.

Înainte de aplicarea sancțiunilor occidentale, Rusia se aștepta să înregistreze un excedent bugetar de 1.300 de miliarde de ruble în acest an, echivalentul a 1% din PIB-ul său.

Guvernul rus a promis deja peste 1.000 de miliarde de ruble pentru a sprijini întreprinderile și pentru a oferi asistență socială.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: