Redactia.ro
Home » Știri » Rutger Hauer a murit!

Rutger Hauer a murit!

Rutger Hauer a murit!

A murit actorul Rutger Hauer, cunoscut din roluri precum cel interpretat în ”Blade Runner/ Vânătorul de recompense” dar şi din câteva producţii pe care le-a filmat în România în anii 2000, anunţă Variety

Hauer a încetat din viaţă la 75 de ani. Actorul a murit pe 19 iulie la locuinţa sa din Olanda. Vestea a fost dată publicităţii de agentul vedetei abia miercuri, după ce înmormântarea a avut loc.

A rămas în memoria publicului pentru rolul interpretat în filmul lui Ridley Scott, ”Blade Runner”. În interpreta pe Roy Batty, şeful găştii de hackeri cu care avea de-a face protagonistul jucat de. Harrison Ford.

Dintre producţiile mai recente în care a apărut se detaşează rolurile interpretate pentru filmele din 2005, Cardinalul Roark, din “Sin City”, şi personajul negativ pe care îl descoperă Bruce Wayne la conducerea Wayne Corp. în pelicula regizată de Christopher Nolan “Batman Begins”.

A vizitat România de mai multe ori, jucând şi în producţia. ”Camera ascunsă”, regizată de Bogdan Dumitrescu, cu Maria Dinulescu şi. Oana Pellea, în 2004.

I-au supravieţuit cea de-a doua soţie, Ineke ten Cate, şi o fiică, Aysha Hauer, ea însăşi actriţă, născută în căsnicia lui Hauer cu Heidi Merz.

Actorul olandez a mai jucat în alte filme celebre, precum „Vânătorul de recompense/ Blade Runner”, de Ridley Scott, şi „Batman – Începuturi/ Batman Begins”, şi „Ritualul/ The Rite”, în care a jucat alături de Anthony Hopkins.

Rutger Hauer a fost recompensat cu un Glob de Aur în 1983, pentru rolul din lungmetrajul TV „Escape from Sobibor”.

Citește și: Incident grav la metrou. Un bărbat s-a sinucis la stația Izvor

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: