Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat abia acum! Când vor dispărea gerul și zăpada din România

S-a aflat abia acum! Când vor dispărea gerul și zăpada din România

Administrația Națională de Meteorologie a furnizat recent actualizări privind prognoza meteorologică pentru perioada 22 ianuarie – 19 februarie 2024. Prognozele indică o schimbare semnificativă a condițiilor meteorologice în România, cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Acest articol explorează detaliile prognozelor pe săptămâni, evidențiind schimbările anticipate în temperatură și regimul pluviometric în diferitele regiuni ale țării.

Când vor dispărea gerul și zăpada din România

Schimbări meteorologice în prima săptămână (22.01.2024 – 29.01.2024)

În această primă săptămână, meteorologii prognozează o încălzire ușoară în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile vor depăși media obișnuită pentru această perioadă, în special în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest. Cu toate acestea, distribuția precipitațiilor va varia semnificativ, cu excedente în extremitatea de nord și deficite în regiunile extracarpatice și vestice. În celelalte zone, cantitățile de precipitații se vor situa în general aproape de media normală.

Proiecții meteorologice pentru a doua săptămână (29.01.2024 – 05.02.2024)

În săptămâna următoare, temperaturile medii vor continua să fie peste normele specifice acestui interval în toate regiunile. Diferențele termice pozitive vor fi mai pronunțate în nord-estul și sud-vestul țării. Cantitățile de precipitații vor cunoaște fluctuații semnificative, cu excedente în regiunile nordvestice și centrale, precum și în zonele Munților Apuseni și nordul Carpaților Orientali. În contrast, regiunile sudice și sud-estice vor înregistra deficite pluviometrice, în timp ce restul teritoriului va experimenta cantități apropiate de norma pentru acest interval.

Cum va fi vremea în februarie

Prognoze pentru săptămâna a treia (05.02.2024 – 12.02.2024)

În această perioadă, temperatura medie a aerului va continua să fie mai ridicată decât de obicei în întreaga țară, cu accent pe regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va cunoaște o creștere în regiunile intracarpatice, în special în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali. Restul teritoriului va experimenta cantități de precipitații apropiate de media normală pentru acest interval.

Ultima săptămână a prognozei (12.02.2024 – 19.02.2024)

În ultima săptămână a perioadei prognozate, temperaturile medii vor persista peste valorile specifice acestei perioade, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în toate regiunile, cu o atenție specială acordată zonelor montane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: