Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat abia acum! Ce pensie încasează, de fapt, Petre Roman. Câți bani cheltuie pe lună fostul prim-ministru

S-a aflat abia acum! Ce pensie încasează, de fapt, Petre Roman. Câți bani cheltuie pe lună fostul prim-ministru

Fostul prim-ministru al României, Petre Roman, a acordat recent un interviu, oferind detalii cu privire la pensia sa și strategiile pe care le utilizează pentru a-și majora veniturile lunare. Tatăl Oanei Roman a dezvăluit câți bani primește lunar din partea statului român.

Într-o țară în care mulți pensionari se confruntă cu dificultăți financiare, Casa Națională de Pensii acordă lunar aproximativ 10.000 de indemnizații speciale, în special destinate foștilor magistrați, diplomați și parlamentari. Aproximativ 760 de foști diplomați beneficiază de o pensie medie în valoare de aproximativ 5.800 de lei, în timp ce foștii parlamentari primesc în jur de 5.000 de lei lunar.

Ce pensie are Petre Roman

Petre Roman se numără printre beneficiarii acestor pensii generoase și a subliniat că nu se plânge de veniturile sale, desfășurând, în același timp, mai multe activități pentru a-și asigura un nivel de trai confortabil. În ceea ce privește cuantumul exact al pensiei sale, fostul prim-ministru a dezvăluit că primește o pensie specială, restabilită cu doar trei luni în urmă, iar datorită celor mai multe mandate pe care le-a deținut, aceasta ajunge la impresionanta sumă de 10.000 de lei lunar.

„Nu mă plâng pentru că am venituri și muncesc acum în mai multe locuri ca să am venituri”, a declarat fostul prim-ministru.

Petre Roman activează în învățământ

Un aspect interesant este perspectiva oferită de Petre Roman asupra necesităților financiare minime pentru a trăi în România. El afirmă că, conform calculelor efectuate de alții, o familie formată din doi adulți și doi copii ar avea nevoie de aproximativ 5.000 de lei lunar pentru a acoperi cheltuielile de bază. Cu toate acestea, fostul premier recunoaște că el însuși nu ar putea supraviețui cu o astfel de sumă redusă, dar subliniază că nu se află în situația de a fi nevoit să facă acest lucru, deoarece desfășoară diverse activități profesionale bine plătite.

Astfel, Petre Roman rămâne activ în sfera educației, deținând poziția de profesor și oferind cursuri bine remunerate. Totodată, îndeplinește rolul de președinte și profesor la o universitate din Geneva, contribuind semnificativ la sporirea veniturilor sale. Această implicare continuă în educație nu doar aduce beneficii financiare, ci și evidențiază importanța continuării activităților profesionale pentru cei care au avut funcții publice înalte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: