Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat adevărul! Pe ce cheltuia patronul ”căminelor groazei” banii pe care îi primea lunar

S-a aflat adevărul! Pe ce cheltuia patronul ”căminelor groazei” banii pe care îi primea lunar

GALERIE FOTO (2)

Afacerile ilegale cu azile de bătrâni, conduse de o grupare organizată, au fost dezvăluite de procurorii DIICOT. Ştefan Godei a fost identificat drept liderul acestei grupări şi a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

În cadrul aceleiaşi anchete, au fost arestaţi şi alţi membri ai grupării, printre care fratele său, Dan Godei, care ocupa funcţia de coordonator de centru, Andrei Răzvan Țicu, şef de serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, și Ovidiu Dumitra, fost poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Ilfov. Soţul Cristinei Dumitra, cea care administra afacerea căminelor de bătrâni, a fost, de asemenea, arestat preventiv.

Unde se duceau banii primiți de patronul azilelor

Conform referatului întocmit de procurorii DIICOT, gruparea condusă de Godei a obţinut într-un interval de mai puţin de doi ani suma de peste 3,7 milioane de lei de la diverse Direcţii de Asistenţă Socială, inclusiv cele din Ilfov, Sectorul 3 şi Sectorul 6. Procurorii afirmă că o parte din aceşti bani au fost cheltuiţi de liderul grupării pe petreceri cu droguri, prostituate şi lăutari.

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei. Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. (…), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat (…), com. (…), jud. Ialomița”, arată DIICOT.

Ștefan Godei, patronul azilelor de bătrâni
Ștefan Godei, patronul azilelor de bătrâni

În total, membrii grupului infracţional coordonat de Ştefan Godei au obţinut suma de 3.763.869 de lei din conturile Asociaţiei „Sf. Gabriel cel Viteaz”, în perioada 25 noiembrie 2021 – 8 iunie 2023, de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 şi alte primării. Cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) şi DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).

Bătrânii din căminele de bătrâni din Voluntari au fost supuşi unor tratamente inumane, fiind bătuţi, umiliţi şi înfometaţi, lăsaţi să fie mâncaţi de ploşniţe. Anchetatorii au monitorizat activităţile grupării infracţionale în timp ce aceste abuzuri se petreceau.

Demiterea directorului DGASPC din Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a decis suspendarea din funcţie a directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 3, în urma descoperirii neregulilor din căminele de bătrâni din Voluntari, până la finalizarea anchetei şi clarificarea situaţiei. Primarul consideră că este „revoltător şi condamnabil” ceea ce s-a întâmplat în căminele de bătrâni, locuri care ar trebui să ofere protecţie şi siguranţă persoanelor în vârstă.

„Susţinem cu toată deschiderea şi transparenţa demersurile organelor de anchetă pe tot ceea ce priveşte activitatea DGASPC Sector 3 şi modul în care instituţia şi-a respectat îndatoririle. Sper ca ancheta din acest caz să clarifice toate aspectele în discuţie, iar cei vinovaţi să plătească”, a spus Robert Negoiţă, potrivit unor precizări transmise vineri de Primăria Sectorului 3, arată Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: