Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat! Câți bani avea Nicolae Ceaușescu la CEC

S-a aflat! Câți bani avea Nicolae Ceaușescu la CEC

Au trecut 30 de ani de la marea revoluție, însă dictatorul Nicolae Ceaușescu n-a fost uitat. Informațiile legate de traiul lui, dar și despre acțiunile din timpul domniei, încă sunt la mare căutare. Recent, s-a aflat câți bani avea Nicolae Ceaușescu la CEC.

Iată, așadar, câți bani avea Nicolae Ceaușescu la CEC

Subiectele legate de familia Ceaușescu rămân în atenția românilor. Imediat după revoluție, mare parte din secretele celor doi soți au fost expuse publicului larg. Au rămas, desigur, destule date de arhivă secretizate, pe care doar urmașii lor au putut să le dea în vileag. Unul dintre aceste secrete era cel legat de leii de la CEC al soților Ceaușescu.

Potrivit mai multor surse, dicatorul pusese „la ciorap” sume considerabile, pregătindu-se pentru orice eventualitate. Soarta i-a fost potrivnică, iar aceste sume nu l-a ajutat în niciun fel. În urma unor verificări, s-a aflat că, de fapt, Nicolae și Elena Ceaușescu nu aveau conturi deschise la CEC. În schimb, toții copiii lor aveau bani puși deoparte pe numele lor. În total, suma depășea un milion de lei.

Ce sume au revenit copiilor

În cele din urmă, Valentin Ceaușescu a recunoscut că are bani puși deoparte, din partea părinților lui. „Am un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra – „Midland” – şi 1.500 de mărci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt. Nu cunosc numerele conturilor; extrasul de cont privitor la depozitul din RFG poate fi găsit cu ajutorul fostei soţii, Iordana Borilă”, a declarat unul dintre copiii dictatorilor, Valentin Ceauşescu, potrivit informațiilor furnizate de antena3.ro.

Bani găsiţi la CEC, în 1989

Nicu Ceauşescu: 1.223.873 de lei
Valentin Ceauşescu: 1.223.873 de lei
Zoia Ceauşescu: 1.450.020 de lei

Citește și Cât încasa Nicolae Ceaușescu când era șeful statului. E oficial

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini