Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat! România stă pe o adevărată comoară!

S-a aflat! România stă pe o adevărată comoară!

GALERIE FOTO (2) S-a aflat! România stă pe o adevărată comoară!

În domeniul agriculturii, România se află la doar jumătate din capacitate, dar poate hrăni 35 de milioane de oameni prin cele nouă milioane hectare de teren agricol, a transmis Valeriu Steriu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

„Cel mai impresionant salt îl avem la porumb. De la două milioane de tone produse în 1950, ajungem la 19 milioane de tone în ultimii 2-3 ani, o cifră absolut impresionantă. Cel mai important moment şi ajutor a fost aderarea la Uniunea Europeană. În 2007, când într-adevăr. România a început să aibă pentru prima oară politici stabile, predictibile. Să poată să utilizeze tehnologiile tot mai moderne şi să aibă un aport financiar masiv pentru subvenţii şi pentru investiţii. Ce urmează? România, probabil, că este pe partea agricolă doar la jumătate din capacitate.

Sunt studii făcute recent care arată că. România poate hrăni 35 de milioane de oameni, prin cele 9 milioane de hectare. Acum o facem pentru 15 milioane şi mai importăm pentru 4-5 milioane, în fiecare an. Putem creşte, pentru că 40% din terenul agricol încă nu este comasat, nu este rezolvat încă un cadastru care poate aduce mult mai mulţi bani prin folosirea acelui teren ca şi garanţii sau avantaje în zona bancară. Odată cu comasarea şi creşterea suprafeţei medii agricole, România, cu siguranţă, îşi va creşte şi mai mult producţia agricolă”, a declarat Steriu.

Conform acestuia, comparativ cu 70 de ani în urmă. Statistica arată că. România a plecat de la șapte milioane de oameni implicați în agricultură, ajungând în momentul actual la două milioane de persoane. Suma este echivalentul a 27% din forța de muncă.

„Cum va putea agricultura să hrănească până în 2050 toată populaţia lumii. Ținând cont că trebuie să dublăm această producţie. Am avut şansa să accesez pe internet statistica pe ultimii 70 de ani din România, pentru a vedea unde era ţara noastră în 1950 pe cifre agricole şi unde este în 2013, atunci când avem un recensământ agricol complet şi eventual câteva date şi din prezent.

Am realizat că putem fi optimişti pe viitor, pentru că. România a plecat, în 1950, cu şapte milioane de oameni implicaţi în agricultură, populaţie activă, care însemna practic. 74% din forţa de muncă din agricultură, iar astăzi sunt două milioane de oameni implicaţi în domeniu. Adică 27% şi, în continuare, foarte mulţi, poate cea mai mare cifră din Europa.

Apoi, de la cinci milioane de tone de cereale produse în 1950, astăzi producem 31 de milioane de tone, de şase ori mai mult. La lapte a fost o creştere spectaculoasă până în 2000. – 2004, dar limitarea dată de cotă a făcut să ne oprim la cele cinci milioane de tone, faţă de 1,8 milioane de tone, în 1950. Într-adevăr, 1950 este poate un reper delicat, pentru că eram la cinci ani de la încheierea războiului, aveam o societate nouă cu un start al comunismului…”, a subliniat Valeriu Steriu.

El a mai explicat că folosirea noilor tehnologii reprezintă cel mai important pas care trebuie făcut în agricultură.

Citiește și: Cutremur puternic în România. Seismul a avut loc duminică după-amiaza

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: